Το ποδόσφαιρο κάνει τη διαφορά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στις αναφορές της UEFA βρίσκονται οι πρωτοβουλίες της Ελληνικής ποδοσφαιρικής κοινότητας και της ΕΠΟ.

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέβαλε προσωρινά τα σχέδια της UEFA για τον εορτασμό των 60 χρόνων του EURO με μία διοργάνωση που θα γεφυρώνει ολόκληρη την ήπειρο, αλλά η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινότητα παραμένει πιο ενωμένη από ποτέ στην απάντησή της απέναντι πανδημία.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, Εθνικές ενώσεις, σύλλογοι και παίκτες έχουν πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες για να διασφαλίσουν ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι συμμορφώνονται με τους κυβερνητικούς κανονισμούς σχετικά με τους περιορισμούς και τη διαμονή στο σπίτι.

Η UEFA λοιπόν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της μας ενημερώνει πώς το ποδόσφαιρο κάνει τη διαφορά σε ολόκληρη την Ευρώπη: Συγκεντρώνει κεφάλαια για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, δημιουργεί εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τη διαμονή στο σπίτι, παραδίδει φαγητό σε ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες και χρησιμοποιεί την τεράστια εμβέλεια του αθλήματος για τη μετάδοση ζωτικών μηνυμάτων υγείας.

Ανάμεσα στις αναφορές της UEFA ασφαλώς βρίσκονται και οι πρωτοβουλίες της ελληνικής ποδοσφαιρικής κοινότητας και της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφέρεται στους βετεράνους ποδοσφαιριστές της εθνικής μας ομάδας που κέρδισε το EURO το 2004, αλλά και στα σημερινά μέλη της εθνικής ομάδας, που ηγούνται μιας εκστρατείας κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στην οποία οι ποδοσφαιριστές ζητούν από όλους να δωρίσουν αίμα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επίσης, η UEFA αναφέρεται στην πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ να δωρίσει ιατρικό υλικό σε νοσοκομεία στην Αθήνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook