Challenge… accepted από έξι δημοσιογράφους για την δική τους κορυφαία πεντάδα του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Έξι δημοσιογράφοι αποδέχτηκαν το challenge του Gentikoule και γράφουν για την δική τους κορυφαία πεντάδα παικτών του ΟΦΗ.

Το challenge ήταν συγκεκριμένο. Να αποδεχτούν την πρόσκληση του Gentikoule και να επιλέξουν τις δικές τους, κορυφαίες πεντάδες, που έχουν αντικρίσει live να φορούν την φανέλα του ΟΦΗ. Έξι δημοσιογράφοι που έζησαν (και ζουν βεβαίως) τον ΟΦΗ σε διαφορετικές εποχές της ιστορίας τους, οπότε ο καθένας από αυτούς είχε την ευκαιρία να καταγράψει πέντε ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν εκείνοι για τους δικούς τους λόγους ο καθένας ξεχωριστά.

Κώστας Βασιλάκης / ΕΡΤ

Δημήτρης Παπαδόπουλος
Ήταν ένας παίκτης που έχει σημαδέψει την ιστορία του ΟΦΗ με την παρουσία του, το όνομα του έχει συνδεθεί με μεγάλες επιτυχίες και ήταν ξεχωριστός σε όλα του. Ήταν στις δύο ομάδες του ΟΦΗ που πήραν την άνοδο για την Α’ Εθνική τόσο το 1968, όσο και το 1977 συνδυάζοντας το όνομα του με αυτό της ομάδας.

Γιάννης Σαμαράς
Ήταν παίκτης με προσωπικότητα, αγάπησε πολύ τον ΟΦΗ παρότι δεν ήταν Κρητικός, το δείχνει ακόμα και τώρα που γύρισε στην ομάδα για να την δημιουργήσει από την αρχή.

Νίκος Νιόπλιας
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον ΟΦΗ. Ο αρχηγός του ΟΦΗ.

Νίκος Μαχλάς
Ο σέντερ φορ του ΟΦΗ. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με τον σύλλογο, είναι εκείνος που τον έκανε γνωστό όπως και την Κρήτη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανέστης Νάστος
Είναι ο εργάτης του ΟΦΗ. Από την εποχή της Γ’ Εθνικής, είτε παίζει – είτε όχι, πάντα βρίσκεται δίπλα στην ομάδα και δείχνει σε κάθε στιγμή πόσο πολύ τον αγαπάει.

Μανώλης Γρηγοράκης / Sdna

Αλεσάντρο Ίσις
Μπορούσε να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον Τάσο Μητρόπουλο. Ο κορυφαίος αμυντικός χαφ που έπαιξε στον ΟΦΗ.

Χάιμε Βέρα
Αντί οποιουδήποτε σχολίου η τεράστια ατάκα ενός συμπαίκτη του: “Του έδινες την μπάλα και ήταν σαν να έκανες κατάθεση στην τράπεζα”.

Πέτρος Μαρινάκης
Χαφ πολύ μπροστά από την εποχή του. Ένας παραπάνω λόγος για να τον αγαπάει κανείς ήταν ότι έπαιζε βασικός στην Σεβίλλη αφήνοντας στον πάγκο τον Τσιάρτα.

Νίκος Νιόπλιας
Έγινε προπονητής πολύ πριν σταματήσει το ποδόσφαιρο και ασχοληθεί με την προπονητική. Επί Γκέραρντ ο ΟΦΗ έπαιζε με δύο μεγάλους προπονητές: Έναν στον πάγκο και έναν στον αγωνιστικό χώρο.

Μήτσος Παπαδόπουλος
Σκόραρε με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους. Το γκολ που πέτυχε στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός 3-3 στο “ξερό” “Γεντί Κουλέ” το 1979 είναι, ίσως, το πιο θεαματικό γκολ στην ιστορία του ΟΦΗ. Εμβληματικός.

Γιάννης Καλιακάκης / Κρήτη Tv

Kώστας Σταυρακάκης
Είναι ο παίκτης που τον γνωρίζω από μικρό παιδί καθώς προερχόμαστε από το ίδιο χωριό (Θραψανό) όμως ο Σταυρακάκης είναι ο παίκτης που κατάφερε να πάει στον ΟΦΗ από μια εραστεχνική ομάδα και μάλιστα αυτό έγινε σε εποχές που υπήρχαν δυσκολότερα κριτήρια καταφέρνοντας να γίνει επαγγελματίας και να γράψει την δική του ιστορία καταγράφοντας και ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Νίκος Νιόπλιας
Είναι ο ορισμός της ηγετικής φυσιογνωμίας αλλά και τόσο λόγω της θέσης που είχε μέσα στο γήπεδο, όσο και των ποδοσφαιρικών αρετών που ξεδίπλωσε σε όλη την πορεία του.

Γκόραν Ντρούλιτς
Κάθε ενέργεια που έκανε μέσα στο γήπεδο ήταν χορευτική. Δύο χρόνια που αγωνίστηκε στον ΟΦΗ προσέφερε ποδοσφαιρικές παραστάσεις.

Μεθόδιος Ντεγιάνοφ
Είχε μια καλλιτεχνική φύση στο παιχνίδι του. Διέθετε τεχνικές αρετές που άφησαν την σφραγίδα του στον ΟΦΗ.

Νίκος Μαχλάς
Έφυγε από τον ΟΦΗ και έγινε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη διαφημίζοντας την ομάδα και το νησί του.

Γιώργος Κορτσιδάκης / Τηλεόραση Creta, ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

Γιώργος Βλαστός
Ο “Ρουμενίγκε” του ΟΦΗ. Δεν ξέρω πόσα λεφτά θα έπαιρνε αν έπαιζε σήμερα με την ποιότητα που είχε ως επιθετικός και τα εντυπωσιακά τελειώματα του.

Γρηγόρης Τσινός
Στο 3-5-2 που έπαιξε ο Γκέραρντ στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ήταν από τους πυλώνες της αγωνιστικής τακτικής της καλύτερης ομάδας όλων των εποχών.

Νίκος Μαχλάς
Μια παγκόσμια ποδοσφαιρική προσωπικότητα η οποία αναδείχθηκε μέσα από την ομάδα μιας μικρής χώρας όπως η Ελλάδα και έφτασε να παίρνει το χρυσό παπούτσι στην Ευρώπη.

Νίκος Νιόπλιας
Μια μεγάλη ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα που έσπασε πολλά ρεκόρ, είναι ρέκορντμαν συμμετοχών και μια σεβαστή ποδοσφαιρική προσωπικότητα σε όλη την Ελλάδα.

Χάιμε Βέρα
Μεταξύ Χάιμε Βέρα και Ρόναλντ Γκόμεζ, παρότι και οι δύο μας χόρτασαν ποδοσφαιρικά θα δώσω ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Βέρα γιατί η ομάδα στην οποία συμμετείχε πρωταγωνιστούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ήταν ένας από τους παίκτες που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά την δική μου γενιά, των 45αριδων. Βλέπω ακόμα στον ύπνο μου το ψιλοκρεμαστό πλασέ που έβαλε σε εκείνο το βροχερό απόγευμα στο “Γεντί Κουλέ”, στο ντέρμπι πρωτοπόρων (!) ΟΦΗ – Λάρισα 3-1. Και ο Γκόμεζ όμως με το τρομερό αριστερό του πόδι έγραψε την δική του ιστορία με τον ΟΦΗ αλλά σε μια δύσκολη, ποδοσφαιρικά, εποχή.

Νίκος Μαρκάκης / “Πατρίδα”, Athletic Radio 104,2

Δημήτρης Παπαδόπουλος
Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ΟΦΗ και ήταν το δικό μου ίνδαλμα όταν ήμουν παιδί.

Χάιμε Βέρα
Ένας πραγματικός “μάγος” της μπάλας. Κάθε ενέργεια του ξεσήκωνε τον κόσμο στο γήπεδο του ΟΦΗ που ήταν ασφυκτικά γεμάτο ενώ ήταν και από τους ποδοσφαιριστές που γνώριζε αποθέωση από οπαδούς και άλλων ομάδων λόγω του φανταζί παιχνιδιού του.

Νίκος Μαχλάς
Ήταν ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΟΦΗ που έφυγε για το εξωτερικό. Η καριέρα που έκανε θα τον ακολουθεί πάντα ως αθλητή και στην δική του περίπτωση τα λόγια είναι περιττά.

Ρόναλντ Γκόμεζ
Ένας από τους επιθετικούς που ξεχώρισαν με την παρουσία τους στον ΟΦΗ και είναι σίγουρα ένας από τους 4-5 κορυφαίους ξένους στην ιστορία της ομάδας.

Νίκος Νιόπλιας
Υπήρξε σημείο αναφοράς στην ιστορία του ΟΦΗ.

Νίκος Παπαδάκης / Politica 89.8, Politica.gr

Mύρων Σηφάκης
Ο άνθρωπος που κράτησε και έφερε το κύπελλο με τις αποκρούσεις του αλλά και το πάθος που τον χαρακτήριζε τόσο σαν αθλητή, όσο σαν προπονητή του ΟΦΗ.

Νίκος Νιόπλιας
Ήταν ένας αρχοντικός ηγέτης που αναμφισβήτητα αποτέλεσε τον μαέστρο της ομάδας για πολλά χρόνια.

Αλεσάντρο Ίσις
Δυνατός, ατσάλινος που αγάπησε την ομάδα και την Κρήτη και ο αείμνηστος Ευγένιος Γκέραρντ είχε πει χαρακτηριστικά μετά από μια νίκη επί του Ολυμπιακού: “Έχω έναν αρχηγό που θέλει να κερδίζει”.

Νίκος Μαχλάς
Είχε ποιότητα, αγωνιστικότητα και πέτυχε καθοριστικά γκολ. Βοήθησε τον ΟΦΗ αλλά έκανε και τους Ολλανδούς να χορεύουν συρτάκι οδηγώντας με δικό του γκολ την Εθνική μας στο Μουντιάλ.

Ράικο Γιάνγιανιν
Χαρισματικός ποδοσφαιριστής, με δαντελένιες ντρίμπλες και αέρινες κινήσεις που ζάλιζε τους αντιπάλους του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook