Με… “συμπαίκτες” 20 εκατομμυρίων ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η νέα “μανατζερική” στέγη του Βραζιλιάνου φορ του ΟΦΗ περιλαμβάνει συμπατριώτες του που ήδη η αξία τους φτάνει τα 10 εκ. ευρώ.

Η εταιρεία promanagerbr ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζοάο Φιγκεϊρέντο που βέβαια δεν αλλάξε την προηγούμενη μανατζερική του “στέγη” (F8 Agency) αλλά πλέον αποτελεί κοινή στέγη για πολλούς Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές.

Η “προαγωγή” του Φιγκεϊρέντο από την Λιθουανία και την Ζαλγκίρις Κάουνας στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ έφερε και το limit up των μετοχών του Βραζιλιάνου φορ. Η φετινή σεζόν, άλλωστε, ήταν εξαιρετική για τον “Φίγκε” που πέτυχε 9 γκολ, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Promanager που πλέον είναι το νέο “σπίτι” του Ζοάο Φιγκεϊρέντο είναι μια εταιρεία που επενδύει μόνο σε Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές και στο πελατολόγιο της βρίσκονται αρκετοί που δεν έχουν κάνει ακόμα το υπερατλαντικό ταξίδι. Ωστόσο υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη, την Serie A και κοστίζουν πλέον κοντά στα 10 εκ. ευρώ.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί ο 23χρονος στόπερ Λυάνκο που αγωνίζεται στην Τορίνο και σύμφωνα με το transfermarkt η αξία του ανέρχεται στα 6,5 εκ. ευρώ όπως και ο, επίσης Βραζιλιάνος, στόπερ Ιμπάνιεθ που το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή από την Ρόμα στην Αταλάντα με την οποία μάλιστα αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γραφείο που εκπροσωπεί τον Φιγκεϊρέντο εκπροσωπεί και τον 19χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό Ζοάο Πέδρο που μάλιστα πριν από λίγους μήνες πήρε μεταγραφή από την Φλουμινένσε για την Γουότφορντ που έβγαλε από τα ταμεία της 20 εκ. ευρώ για να τον αγοράσει!

Είναι δεδομένο πως οι εμφανίσεις του Φιγκεϊρέντο με τον ΟΦΗ όχι μόνο κατάφεραν να του ανοίξουν την πόρτα σε ένα μεγαλύτερο γραφείο μάνατζερ αλλά παράλληλα δίνει την ευκαιρία στο club που τον ανακάλυψε στην Λιθουανία να ανοίξει παρτίδες με ένα γκρουπ μάνατζερ που μπορούν να του δείξουν αρκετούς δρόμους στην Βραζιλία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.

O OΦΗ έχει “δέσει” τον Ζοάο Φιγκεϊρέντο με συμβόλαιο μέχρι το 2022 και είναι σίγουρο πως όλοι μέσα στο club δικαιώνονται από την επιλογή του 24χρονου φορ που ενδέχεται να κάνει ακόμα μεγαλύτερο limit up μέσα στα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook