Κορονοϊός: Ένας μήνας χωρίς προπονήσεις

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η απόφαση για λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις και παύση των προπονήσεων πάρθηκε στις 14 Μαρτίου από την κυβέρνηση και το αρχικό όριο ήταν μέχρι τις 27 Μαρτίου. Αργότερα δόθηκε παράταση μέχρι τις 11 Απριλίου και από προχθές έγινε γνωστό ότι η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 27 Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΦΗ  αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες της λίγκας θα μείνουν σίγουρα για 45 μέρες εκτός προπονήσεων, με τις πιθανότητες το διάστημα αυτό της αγωνιστικής απραξίας να αυξηθεί κι άλλο και να πλησιάσει τους δυο μήνες, να είναι πλέον πάρα πολύ κοντά. Οι παίκτες, δηλαδή, θα βρεθούν αναγκαστικά, για πρώτη φορά για τόσο μεγάλο διάστημα εκτός προπονήσεων ακόμα και από αυτό του καλοκαιριού που τα πρωταθλήματα έχουν ολοκληρωθεί.

Για τις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, η τελευταία προπόνηση έγινε την Παρασκευή 13 Μαρτίου και από τότε οι παίκτες έχουν πάρει οδηγίες βάσει των οποίων συνεχίζουν ένα πρόγραμμα συντήρησης στο σπίτι.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι σίγουρο για το πότε θα σπάσει η καραντίνα για τους ποδοσφαιριστές. Η εκτίμηση που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο, με βάση και τις απόψεις των ειδικών, είναι  ότι οι ομάδες θα ξαναμπούν στα γήπεδα από τα μέσα Μαΐου.

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της  Σούπερ Λιγκ, άλλωστε,  αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί παράταση στην αναστολή του πρωταθλήματος έως τις 24 Απριλίου ενώ παράλληλα, έως τότε θα συνεδριάσει το Working Group που δημιουργήθηκε για να εξετάσει κάθε πιθανό σενάριο για το μέλλον του πρωταθλήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook