Ο κορονοϊός, το οικονομικό κραχ της Φορτούνα Σιτάρντ και ο Σεμέντο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τι μεταδίδουν τοπικά μέσα του Σιτάρντ και πως ο κορονοϊός ενδέχεται να δημιουργήσει διαφορετικά δεδομένα με τον Λισάντρο Σεμέντο.

Η Ολλανδία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί αρκετά από την πανδημία του κορονοϊού. Στην σημερινή του (29/3) το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) ανέφερε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.104 φθάνοντας τα 10.866, σημειώνοντας αύξηση 11%. Καταγράφηκαν 132 νέοι θάνατοι που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 771.

Η κατάσταση στην χώρα της Κεντρικής Ευρώπης είναι ιδιαίτερα δύσκολη και όπως μεταδίδουν μέσα της Λιμβουργίας αυτή δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία της Φορτούνα Σιτάρντ. Ήδη, εδώ και αρκετούς μήνες η οικονομική κατάσταση του ολλανδικού συλλόγου είναι ιδιαίτερα άσχημη και μάλιστα τον προηγούμενο Γενάρη υπήρχαν δημοσιεύματα από την χώρα που ανέφεραν πως για να μπορέσει να γλυτώσει ένα οικονομικό κραχ, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε πωλήσεις μερικών από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του club. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το όνομα του Λισάντρο Σεμέντο για τον οποίο, ως γνωστόν, υπάρχει το buy out για τον ΟΦΗ που φτάνει το 1 εκ. ευρώ.

Ωστόσο με την οικονομική αλυσίδα που δημιουργείται, εν μέσω πανδημίας, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Φορτούνα Σιτάρντ αναμένεται να γιγαντωθούν και πλέον κανένας δεν γνωρίζει πως θα πράξει τον ερχόμενο Ιούνιο. Το οικονομικό ντόμινο που δημιουργείται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι σίγουρο πως θα αλλάξει και τον τρόπο που θα πουλήσουν” οι σύλλογοι άρα αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η Σιτάρντ θα υποχρεωθεί να κατεβάσει αρκετά την οψιόν αγοράς του Λισάντρο Σεμέντο προκειμένου να βάλει, όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερα χρήματα στα ταμεία της αφού οι καταστάσεις την υποχρεώνουν να ξεπουλήσει τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ της.

Εσχάτως, κυκλοφόρησαν ξανά σενάρια περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Λισάντρο Σεμέντο. Το ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Γενάρη όταν και επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του Gentikoule που ανέφερε ότι δεν υπήρχε, τότε, καμία κίνηση από τον Ολυμπιακό για τον 23χρονο εξτρέμ. Τώρα τα δεδομένα διαφοροποιούνται σημαντικά και δεν αποκλείεται να πάνε και προς την πλευρά του ΟΦΗ αφού ο δυναμικός εξτρέμ έχει εκδηλώσει επανειλημμένα την ικανοποίηση του για τις συνθήκες εργασίας που έχει συναντήσει στον σύλλογο αλλά και για την ζωή στην Κρήτη και το Ηράκλειο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook