Ο ΟΦΗ έχει δεκάδες πλεονεκτήματα έναντι όλων των άλλων

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο κορονοϊός δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, δεν εξαιρείται ο ΟΦΗ αλλά εκείνος είναι σε καλύτερη μοίρα έναντι όλων των υπολοίπων. 

Ο ΟΦΗ της επόμενης περιόδου, όποτε και αν ξεκινήσει εκείνη – όποτε και αν έρθει η ώρα της – έχει αυτήν την στιγμή έτοιμο πυρήνα. Το ρόστερ του αριθμεί κοντά στους 23 ποδοσφαιριστές και εν αντιθέσει με άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ που θα ψαχτούν για να ανανεώσουν τα ρόστερ τους, ο ΟΦΗ θα κινηθεί για λίγες και ποιοτικές κινήσεις.

Ήδη ο φετινός κορμός του ΟΦΗ, με εξαίρεση Μεγιάδο – Σεμέντο, δεσμεύεται με συμβόλαιο και είναι δεδομένο πως οι πιθανότητες παραμονής του Αργεντινού κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα εν αντιθέσει με τον 23χρονο εξτρέμ από το Κάπε Βέρντε που το buy out ύψους 1 εκ. ευρώ αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να παραμείνει στο Ηράκλειο. Το γεγονός, λοιπόν, ότι τα 3/4 του ρόστερ δεσμεύονται με συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά, λύνει τα χέρια του Γιάννη Σαμαρά σε μεγάλο βαθμό καθώς ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου δεν θα επαναλάβει το περσινό σαφάρι όπου ο ΟΦΗ χρειάστηκε να φτάσει σχεδόν σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών.

Επιπλέον ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τον φετινό ΟΦΗ είναι ότι θα πάει στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου όντας στα σίγουρα. Τι εννοούμε; Προέρχεται από μια αγωνιστική σεζόν όπου δεν έχει κάνει ανοίγματα, το μπάτζετ του δεν ξέφυγε ποτέ και κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να συμμαζέψει τα φετινά για να πάει στα επόμενα όπως συμβαίνει σε άλλες ομάδες που αναζητούν λύσεις για το μπάτζετ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Επίσης ο ΟΦΗ δεν έχει βαρίδια στο ρόστερ του, συμβόλαια δηλαδή ποδοσφαιριστών που κοστίζουν στον σύλλογο και τα οποία δεν λήγουν τον ερχόμενο Ιούνιο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook