Μπαντής στον Athletic Radio: “Τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν – πρότυπο για την κοινωνία ο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ και παλαίμαχος γκολκίπερ Γιώργος Μπαντής μίλησε στον Athletic Radio 104,2 εκφράζοντας την άποψη ότι η σεζόν στην Ελλάδα πρέπει να ολοκληρωθεί ενώ έπλεξε το εγκώμιο του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαντής στον Athletic Radio 104,2

Για την αναστολή λειτουργίας των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα: “Σίγουρα είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και μιλάμε ότι αυτό συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτήν την στιγμή υπάρχει μια πανδημία. Βλέπουμε αρκετούς συναδέλφους μας στο εξωτερικό να νοσεί ο ένας μετά τον άλλον. Έπρεπε να αναλάβουμε δράση και για αυτό ζητήσαμε την αναστολή της των πρωταθλημάτων. Δεν γίνεται να λέμε ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί συνέχεια της κοινωνίας και να έχουμε δράση. Δεν το κάναμε μόνο για την προστασία των μελών μας αλλά για την προστασία της κοινωνίας μας που εκείνη την στιγμή φώναζε πως δεν ήταν η καλύτερη στιγμή για να γίνουν οι αγώνες. Οι Λίγκες πήραν την απόφαση, μας άκουσαν και θεωρώ πως αν πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα τότε σύντομα θα επιστρέψουμε στην δράση”.

Για την θέση του ΠΣΑΠ απέναντι στην αναστολή των πρωταθλημάτων: “Η θέση του ΠΣΑΠ είναι ότι εφόσον τα πράγματα κυλήσουν ομαλά και καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό ακολουθώντας τα μέτρα της Κυβέρνησης, τότε τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν. Θέλω να πω ότι οι παίκτες έχουν συμβόλαια μέχρι τις 30 Ιουνίου, σίγουρα δικαιούνται έναν μήνα άδεια και αυτό μπορεί να γίνει και τώρα. Πιστεύω πως θα είναι καλό για τις ομάδες αλλά και το ίδιο το ποδόσφαιρο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, αρκεί να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα”.

Για τον ΟΦΗ: “Οι άνθρωποι που τρέχουν τον ΟΦΗ έχουν αποδεχθεί την ευθύνη που έχουν απέναντι στην κοινωνία. Αυτήν την στιγμή, το κάθε παιδί που βρίσκεται στην ομάδα από διοικητικό πόστο, φροντίζουν ώστε ο ΟΦΗ να λειτουργεί ως πρότυπο ομάδας. Και έτσι πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες με δεδομένη την φιλοξενία απέναντι στον αντίπαλο αθλητή ή παράγοντα. Έχει κάνει βήματα προς τα μπροστά και η υγεία βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Την υγεία του ΟΦΗ την είδα όταν οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα έμειναν δυνατοί στα ζόρια και ακολούθησαν την σωστή γραμμή. Και μόνο που στον ΟΦΗ βρίσκεται ένας πολύ δικός μου άνθρωπος από τον οποίο έχω μάθει πολλά, ο Σάββας Κωφίδης αντιλαμβανόμαστε όλοι μας το τι γίνεται στον σύλλογο”.

Για τις δράσεις του ΠΣΑΠ: “”Είμαστε πρότυπα για τα παιδιά, έχουμε μεγάλη επίδραση πάνω τους και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και κάνουμε. Σαν διοίκηση του ΠΣΑΠ δεν αναφερθήκαμε και δεν ασχολούμαστε μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα του ποδοσφαιριστή αλλά και για την βελτίωση του αθλήματος που μας έμαθε πολλά μέσα και έξω από το γήπεδο”.

Για το τοξικό περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Δυστυχώς στην χώρα μας έχουμε χάσει τον προσανατολισμό που πρέπει να ακολουθήσουμε. Το ποδόσφαιρο υπάρχει για να προάγει κάτι ανώτερο. Εμείς ως αθλητές πρέπει να το προστατεύσουμε και κάνουμε συνεχώς δράσεις αλλά και πράξεις. Πράξη είναι να πάνε αγκαλιά ένας παίκτης του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακό ώστε να μιλήσουν στα παιδιά. Να τους πουν και να τους μάθουν πως είμαστε φίλοι πριν το ματς αλλά κατά την διάρκεια του ο καθένας θέλει να κερδίσει η ομάδα του αλλά με σεβασμό προς τον αντίπαλο και όταν τελειώσει ο νικητής θα συγχαρεί τον ηττημένο και το αντίθετο”.

Για τις πρωτοβουλίες του ΠΣΑΠ: “Παίρνοντας τέτοιες πρωτοβουλίες δεν εκπαιδεύουμε μόνο τα παιδιά που βρίσκονται στο σχολείο αλλά και τους ίδιους τους αθλητές παίρνοντας τέτοιες πρωτοβουλίες. Εκπαιδεύουμε με αυτόν τον τρόπο και τους ίδιους τους αθλητές που αντιλαμβάνονται την δική τους ευθύνει και πρέπει να σας πως ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να εμπνευστεί ο αθλητής. Αυτό που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια ήταν η έμπνευση ώστε ο παίκτης να κατανοήσει την ευθύνη του απέναντι στην κοινωνία”.

Για το πως μπορούν οι αθλητές να επανέλθουν στην δράση μετά από αποχή από τις προπονήσεις: “Εύκολο δεν είναι αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Αυτήν την στιγμή υπάρχει αναστολή προπονήσεων, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του κορονοϊού. Οι εξελίξεις θα μας οδηγήσουν στις κατευθύνσεις, σίγουρα είναι έντονος ο προβληματισμός αλλά δεν είναι τίποτα απίθανο”.

Για το τι θα γίνει με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών: “Στην Ελλάδα υπάρχει πάγωμα πληρωμών και χωρίς πανδημία. Εμείς ως ΠΣΑΠ είμαστε έτοιμοι, οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι, έχουν δικαίωμα στην ασφάλιση, έχουν συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όπως σας είπα, είμαστε σε επιφυλακή ώστε να προστατεύσουμε τον ποδοσφαιριστή. Δεν έχει φτάσει κάτι στα αυτιά μας για το τι θα συμβεί αλλά επειδή πατάμε στα πόδια μας, θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά πως είμαστε εδώ και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook