“Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι να κρίνουμε πότε θα έχουμε δράση – υπόδειγμα σύχρονου club ο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΠ Σάββας Τσαμπούρης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την αναστολή λειτουργίας των ελληνικών πρωταθλημάτων ενώ χρησιμοποίησε τον ΟΦΗ ως φωτεινό παράδειγμα για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι ελληνικοί σύλλογοι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάββας Τσαμπούρης στον Athletic Radio 104,2

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορονοϊό: “Αυτό που ζούμε είναι ένα πρωτόγνωρο πράγμα για όλους μας. Εμείς, ως Δ.Σ. του ΠΣΑΠ αποφασίσαμε να είμαστε υπεύθυνοι ως προς τους συναδέλφους μας και τους συνανθρώπους μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζητήσαμε την αναβολή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων. Το περιβάλλον και ο ίος μεταλάσσονται συνέχεια και δεν γνωρίζουμε τι θα αλλάξει στην συνέχεια”.

Για την αρχική απόφαση να γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών: “Το ποδόσφαιρο είναι για τους θεατές, εξαρχής δεν συμφωνούσαμε με αυτό το μέτρο γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα και προσφέρεται για όλο τον κόσμο”.

Για την αναστολή λειτουργίας των ελληνικών πρωταθλημάτων: “Δεν ξέρω αν πάρθηκε καθυστερημένα αλλά το καλό είναι ότι πάρθηκε το μέτρο. Μπορώ να καταλάβω τους θεσμούς αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Όλοι μας πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός”.

Για το πότε θα έχουμε δράση ξανά στην Ελλάδα: “Θα το πηγαίνουμε βήμα – βήμα, δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για να κρίνουμε. Υπάρχουν αρμόδιοι γιατροί και επιδημιολόγοι και εμείς θα πηγαίνουμε ανάλογα με τις αποφάσεις”.

Για το γεγονός ότι συνεχίζεται η δράση σε άλλες χώρες: “Θεωρώ παράλογες αυτές τις αποφάσεις. Διαβάζουμε πως υπάρχουν κρούσματα που προέκυψαν μέσα από τα γήπεδα, οι αποφάσεις αυτές είναι δύσκολες αλλά πρέπει να παίρνονται δίχως χρονοτριβή”.

Για την δράση του ΠΣΑΠ: “Προσπαθούμε να μεγαλώνουμε και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες του Συνδέσμου. Ο ποδοσφαιριστής είναι ένα ευαίσθητο πρότυπο για τα μικρά παιδιά και πρέπει να εμφανίζει ένα νέο πρόσωπο σοβαρό, σεβασμού και αλληλεγγύης. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ότι βλέπουμε μέσα στο γήπεδο, θέλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε χαμηλότερες κατηγορίες και να διεκδικούμε τα αιτήματα όλων των αθλητών. Να υπάρχει ασφάλιση, να μην υπάρχουν οφειλές προς εκείνους και ότι άλλο υπάρχει”.

Για τον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα – κόσμημα και όλες οι ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν την δική του δομή. Παρακολουθώ την κοινωνική δράση του ΟΦΗ γιατί είναι πολύ σημαντική. Όλοι βλέπουν τον ΟΦΗ να πρωταγωνιστεί, βλέπουμε μια πραγματική άνθηση μέσα στον σύλλογο και παράλληλα παρακολουθούμε πως πρέπει να λειτουργεί ένας σύγχρονος οργανισμός”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook