Το μυστικό είναι η πίεση στην μπάλα και η απουσία του Ματίγια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ πάει με μια μεσαία γραμμή που είναι υπερπλήρης πρέπει να εκμεταλλευτεί την απουσία του Ισπανού μέσου που κάνει όλο το παιχνίδι του Άρη.

Μεγάλο ρόλο στην έκβαση του αγώνα με τον Άρη θα παίξει το δίδυμο που θα επιλεγεί από τον Γιώργο Σίμο και το οποίο θα βρίσκεται πίσω από τον Αντίλ Ναμπί. Όλα δείχνουν ότι ο ΟΦΗ θα ξεκινήσει κόντρα στον Άρη με το δίδυμο των Μεγιάδο – Νέιρα και η δική τους συνεισφορά και η πίεση τους πάνω στην μπάλα έχει την σημασία της.

Ο ΟΦΗ θα βρει τον Άρη χωρίς τον Ματίγια που βάσει στατιστικών είναι ο ο πρώτος παίκτης του Αρη σε σωστές μεταβιβάσεις (221), πρώτος σε γεμίσματα (145/39 εύστοχα) και έρχεται τρίτος στη λίστα με τα περισσότερα κλεψίματα, πίσω από Σάσα και Ροζ. Η κόκκινη κάρτα που είδε στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ του στερεί το δικαίωμα να αγωνιστεί στο ματς του Σαββάτου με τον Σίμο να έχει στην διάθεση του περισσότερες επιλογές από ότι ο Ένινγκ αφού είναι στην διάθεση του όλοι οι κεντρικοί χαφ του ΟΦΗ καθώς υπολογίζεται και ο Βαγιέμπα Σακόρ.

Οι παίκτες του ΟΦΗ πρέπει να εκμεταλλευτούν το κενό που αφήνει ο Ματίγια και να πιέσουν πάνω στην μπάλα, να κλέψουν μπάλες και να γίνουν ακόμα πιο επιθετικοί στο τρανζίσιον παιχνίδι καθώς ο Άρης είναι ομάδα που όταν χαθεί η ισορροπία στην μεσαία γραμμή τότε δεν μπορεί να αντιδράσει σε φάσεις αντεπίθεσης. Κάτι που έχει φάνει στα φετινά ματς και από τον τρόπο που έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook