Θέμα: Με το βλέμμα στον ΟΦΗ του 2021

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ποια συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, ποιοι δεσμεύονται και τα επόμενα χρόνια. Το Gentikoule αναλύει το ρόστερ του ΟΦΗ για την σεζόν 2020 – 2021.

Αυτήν την στιγμή το ρόστερ του ΟΦΗ αριθμεί 31 ποδοσφαιριστές. Όπως καταγράφεται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο Γιώργος Σίμος υπολογίζει σε 31 παίκτες από τους οποίους κάποιοι μένουν ελεύθεροι τον ερχόμενο Ιούνιο, άλλοι δεσμεύονται με συμβόλαιο και για τα επόμενα χρόνια και η τρίτη κατηγορία αφορά τους δανεικούς ποδοσφαιριστές. Η τελευταία κατηγορία είναι και η πιο περίπλοκη αφού το μέλλον των ποδοσφαιριστών δεν εξαρτάται ούτε από τους ίδιους, αλλά ούτε και από τον ΟΦΗ αφού το τρίτο μέρος στην “σχέση” αυτήν είναι οι ομάδες στις οποίες ανήκουν.

Από την άλλη βέβαια μην ξεχνάμε πως ο ΟΦΗ έχει πραγματοποιήσει ήδη την πρώτη του μεταγραφή για τη νέα χρονιά με τον Ουές να αποτελεί ποδοσφαιριστή του από την 1η Ιουλίου.

Τα συμβόλαια που λήγουν

Ουσιαστικά είναι μια κατηγορία που δεν ανήκουν πολλοί ποδοσφαιριστές. Μόλις, έξι ποδοσφαιριστές, βρίσκονται στο ρόστερ του ΟΦΗ που ολοκληρώνονται τα συμβόλαια τους στις 31 Ιουνίου. Αυτοί είναι οι Γιάννης Δερμιτζάκης, Κρίστοφερ Μπράουν, Μανώλης Μπολάκης, Ανέστης Νάστος, Θανάσης Ντίνας και Ζοάο Βίκτορ.

Οι ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο με τον ΟΦΗ

Εδώ μπορούμε να δούμε πως ο βασικός κορμός του ΟΦΗ δεσμεύεται με συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια. Κάποιων τα συμβόλαια λήγουν το 2021 (π.χ. Ναμπί ή Σακόρ και Νέιρα) ενώ κάποιοι άλλοι έχουν υπογράψει για περισσότερα χρόνια (π.χ. Φερέιρα έως το 2023).

Συμβόλαιο με τον ΟΦΗ για την επόμενη σεζόν έχουν οι Όσκαρ Γουάλι, Δημήτρης Σωτηρίου, Βασίλης Σηφάκης, Γιώργος Κουτρουμπής, Νίκος Βαφέας, Νίκος Μαρινάκης, Νίκος Κοροβέσης, Κώστας Γιαννούλης, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, Μανώλης Περδίκης, Βαγιέμπα Σακόρ, Χουάν Νέιρα, Αντίλ Ναμπί, Πασχάλης Στάικος, Θοδωρής Μίγγος, Γιώργος Σουρνάκης, Κοσμάς Τσιλιανίδης, Ζοάο Φιγκεϊρέντο, Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης, Βαγγέλης Νοικοκυράκης, Φερέιρα. Συνολικά από τους 31 ποδοσφαιριστές, οι 22 έχουν συμβόλαιο με τον ΟΦΗ και για τα επόμενα χρόνια – κάτι που σημαίνει ότι θα διατηρηθεί ο φετινός βασικός κορμός και σκοπός είναι να γίνουν επιλεγμένες κινήσεις για την τόνωση του ρόστερ του.

Η κατηγορία των δανεικών

Εδώ βρίσκονται λιγότεροι ποδοσφαιριστές, κάθε ένας από αυτούς αποτελεί και μια ξεχωριστή περίπτωση: Μιγκέλ Μεγιάδο, Λισάντρο Σεμέντο, Δημήτρης Μάνος. Αναμφίβολα η πιο δύσκολη υπόθεση είναι εκείνη του Λισάντρο Σεμέντο. Ο 24χρονος εξτρέμ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Φορτούνα Σιτάρντ με το buy out του να οριοθετείται στο 1 εκ. ευρώ, αντιθέτως στην περίπτωση του Μεγιάδο ο ΟΦΗ κατάφερε το περσινό καλοκαίρι να φέρει στα μέτρα του την ρήτρα αγοράς του Αργεντινού ενώ ο Μάνος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2021.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook