ΟΦΗ: Μόλις δύο γκολ με κεφαλιά – η απόλυτη πίστη στο ποδοσφαιρικό πλάνο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O ΟΦΗ πέτυχε 35 γκολ, όντας η ομάδα με τις λιγότερες κεφαλιές αλλά και μια από εκείνες που σκόραραν από το σημείο του πέναλτι. 

Για αρχή έχουμε και λέμε:

Ο ΟΦΗ έχει την πέμπτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 35 γκολ από τα οποία όμως:

  • Μόλις δύο μπήκαν με κεφαλιά, τρόπος που συνήθως σκοράρουν μέσα από στημένες φάσεις και
  • Οι παίκτες του πέτυχαν μόλις δύο πέναλτι.

Άρα αυτό σημαίνει πως τα 31 από τα συνολικά 35 γκολ που πέτυχε ο ΟΦΗ στις 26 αγωνιστικές προέρχονται κυρίως από συνδυασμένες προσπάθειες. Τρανό παράδειγμα αποτελεί, για τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ όπου το passing game αποτελεί το σήμα κατατεθέν του, το γκολ του Ζοάο Φιγκεϊρέντο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο ΟΦΗ κυκλοφόρησε την μπάλα με ηρεμία και σκόραρε με τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Σίμου να αλλάζουν 11 πάσες με τελικό αποδέκτη τον Βραζιλιάνο που πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ.

Συμπεριλαμβάνοντας ακόμα περισσότερα στοιχεία που προκύπτουν από τις στατιστικές κατηγορίες, ο ΟΦΗ είναι η πέμπτη καλύτερη ομάδα της κατηγορίας στην κατηγορία των ασίστ. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έδωσαν 24 ασίστ αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ και πως τα γκολ του προέρχονται από συνδυασμένες προσπάθειες τους.

Μην ξεχνάμε πως η θέση του τερματοφύλακα παίζει σημαντικό ρόλο στον φετινό ΟΦΗ αφού τα δύο γκολ που πέτυχε στην Λάρισα, προήλθαν από τα πόδια του Όσκαρ Γουάλι που “σημάδεψε” τους Σεμέντο και Τσιλιανίδη.

Παράλληλα, ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που πέτυχε τα λιγότερα γκολ, από κάθε άλλη, στην Σούπερ Λιγκ με κεφαλιές. Μοναδικός “θύτης” είναι ο Φιγκεϊρέντο που σκόραρε με το κεφάλι στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο. Ένα ακόμα, ενδεικτικό, στοιχείο του παιχνιδιού του ΟΦΗ που βρήκε γκολ μέσα από αρκετούς ποδοσφαιριστές και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook