“Ο ΟΦΗ δικαιώθηκε ποδοσφαιρικά – γεννημένος νικητής ο Τσιλιανίδης”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Καραμπετάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον φετινό ΟΦΗ πλέκοντας το εγκώμιο του Κοσμά Τσιλιανίδη με τον οποίο είχε συνεργαστεί στον Ηρακλή.

Το πρώην μέλος του τεχνικού τιμ και συνεργάτης των Νίκου Παπαδόπουλου και Χάιμε Βέρα βρίσκεται στο Ηράκλειο και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 σχολίασε την πορεία του φετινού ΟΦΗ. Ο Νίκος Καραμπετάκης έκανε λόγο για “απόλυτη δικαίωση των ανθρώπων του ΟΦΗ” ενώ αναφερόμενος στον παίκτη που ξεχώρισε στάθηκε στην παρουσία του Χουάν Νέιρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καραμπετάκης στον Αthletic Radio 104,2

Για τα 2,5 χρόνια παρουσίας στον ΟΦΗ και την επίσκεψη του στο Ηράκλειο: “Δεν ήταν μόνο οι καλές στιγμές που έζησα με τον ΟΦΗ αλλά και οι δύσκολες που μας ένωσαν. Έχω πάρει μεγάλη αγάπη από τους Κρητικούς, έχω κρατήσει σχέσεις και ήταν μια καλή ευκαιρία να έρθω τώρα να τους”.

Για την βελτίωση που παρουσίασε ο ΟΦΗ: “Ήταν αναμενόμενη με βάση και τον τρόπο δουλειάς αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται στην ομάδα. Σίγουρα στην αρχή της χρονιάς δεν γνωρίζαμε που θα φτάσει ο ΟΦΗ, δεν ξέραμε αν θα βγει Ευρώπη όμως γνωρίζαμε πως ο ΟΦΗ θα ήταν μια ομάδα που θα ασχολούνταν μόνο με το ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο. Ο ΟΦΗ ανταμείφθηκε από το ποδόσφαιρο και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό γεγγονός”.

Για το πρότζεκτ του ΟΦΗ συνολικά: “Η αίσθηση μου είναι πως ο ΟΦΗ είτε κερδίζει, είτε χάνει πάντα θα κάνει αυτό που είναι να κάνει. Είναι κάτι καινούργιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η λειτουργία της ομάδας δεν αλλάζει και φαίνεται από τα αποτελέσματα πως δικαιώνει και τους ανθρώπους του ΟΦΗ”.

Για το τι του έκανε εντύπωση από τον φετινό ΟΦΗ: “Παρακολούθησα αρκετά παιχνίδια μέσα στην χρονιά και αυτό που εγώ προσωπικά κρατάω είναι ότι ο ΟΦΗ προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο όπου και αν αγωνιζόταν. Κάποια στιγμή και αυτό ήταν δεδομένο πως οι αντίπαλοι του ΟΦΗ θα “διάβαζαν” το παιχνίδι του, βρήκαν τρόπο να κόψουν το build up όμως και πάλι αντέδρασε με ηρεμία και ψυχραιμία και για αυτό είχε μεγάλη σταθερότητα μέσα στην χρονιά”.

Για την επιλογή του Γιώργου Σίμου: “Οι επιλογές στον ΟΦΗ γίνονται πάντα βάσει σχεδίου και προγραμματισμού. Είναι ευχάριστο που ήρθε στον ΟΦΗ ένας νέος άνθρωπος και έχει δείξει σπουδαία πράγματα. Η δική του παρουσία αλλά και η επιλογή του ΟΦΗ δείχνει τον δρόμο σε όλους ώστε να εμπιστεύονται τους Έλληνες προπονητές. Το σημαντικότερο για τον ΟΦΗ είναι πως ανεξαρτήτου αποτελέσματος, συνεχίζει να δουλεύει και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του. Ο ΟΦΗ κάνει βήματα προόδου συνεχώς μάλιστα”.

Για τα βήματα προόδου του ΟΦΗ: “Πρέπει να το δούμε συνολικά. Η δουλειά ξεκίνησε από την χρονιά της Β’ Εθνικής όταν ήρθαν κάποιοι άνθρωποι, κράτησαν ζωντανή την ομάδα, την ανέβασαν και στην συνέχεια ακολούθησε η έλευση του κ. Μπούση και του Γιάννη Σαμαρά. Ο ΟΦΗ είχε μεγάλη πρόοδο και βλέπετε πως τα πάντα είναι αλληλένδετα. Η πίστη στο πλάνο αποτελεί και μια ποδοσφαιρική δικαίωση για τον ΟΦΗ”.

Για τον Κοσμά Τσιλιανίδη: “Γνωρίζω τον Κοσμά από πολύ μικρή ηλικία όπως τον γνώριζε ακόμα καλύτερα και ο Νίκος Παπαδόπουλος που του έδωσε την δυνατότητα να παίξει στην Σούπερ Λιγκ. Ήταν ένα παιδί που δούλευε πάντα στην προπόνηση και αυτό μου έκανε εντύπωση πολύ μικρή ηλικία. Ο Τσιλιανίδης είναι γεννημένος νικητής, η εξέλιξη του ήταν καταπληκτική και πιστεύω πως βρήκε την ομάδα και το στυλ παιχνιδιού που του ταιριάζει”.

Για τον παίκτη που ξεχώρισε από τον ΟΦΗ: “Ο Νέιρα είναι ο πιο σταθερός παίκτης του ΟΦΗ και εκείνος που πάντα βρισκόταν σε υψηλό βαθμό απόδοσης. Είναι ένα παιδί που ήρθε όταν ο ΟΦΗ επέστρεψε στην Σούπερ Λιγκ και τώρα βγάζει τον πραγματικό εαυτό του. Πάντα παίζει στο 100%. Είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα γιατί χτίστηκε από εκείνη του 2018 όταν ήρθαν παιδιά όπως οι Σωτηρίου, Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο και βλέπουμε πως παραμένουν ως βάση της ομάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η φετινή ομάδα είχε ως βάση εκείνη του 2018”.

Για την συμμετοχή του ΟΦΗ στα πλέι οφ: “Είναι μεγάλη επιτυχία και πολύ σημαντικό πως ο ΟΦΗ βρίσκεται ανάμεσα στις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Είναι παιχνίδια χωρίς άγχος, έχει δείξει ότι θα παίξει στα ίσια όλους τους αντιπάλους του και θα συνεχίσει να έχει την ίδια εικόνα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook