Pics | Εδώ θα γίνει η «πόλη» του ΟΦΗ: Αυτοψία του Gentikoule στον Σκαφιδαρά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule βρέθηκε στην περιοχή του Σκαφιδαρά αποδεικνύοντας πως ο ΟΦΗ αποτελεί την μοναδική επιλογή για να μην μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Το πρότζεκτ του ΟΦΗ είναι ακόμα στα σπάργανα του. 18 μήνες μετά την έλευση του Μιχάλη Μπούση και ενώ ποδοσφαιρικά η ομάδα έχει εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, στην ΠΑΕ έχουν βάλει μπροστά τις μηχανές για να αποτελέσει η περιοχή του Σκαφιδαρά ένα μοναδικό, σε όλη την Ελλάδα, ποδοσφαιρικό πρότζεκτ όπου θα αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά και τα οποία θα βρίσκονται κάτω από την “ομπρέλα” του ΟΦΗ.

Το όραμα της ιδιοκτησίας και της διοίκησης του ΟΦΗ, αφού επιχειρεί να ξεπεράσει το “τέρας” της ελληνικής γραφειοκρατίας, απλώνεται σε 200 στρέμματα γύρω από το “Βαρδινογιάννειο”. Για να αντιληφθείτε την σπουδαιότητα του εγχειρήματος του ΟΦΗ, αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει άλλος ελληνικός σύλλογος που το αθλητικό του κέντρο να απλώνεται σε τόσο μεγάλη έκταση.

Έναν χρόνο πριν, στις 18 Μαρτίου 2019 ΠΑΕ και Ερασιτέχνης ΟΦΗ είχαν συμφωνήσει για την παραχώρηση χρήσης του ΒΑΚ για τα 99 επόμενα χρόνια και οι δηλώσεις του Μιχάλη Μπούση ήταν ενδεικτικές του οράματος του: “Ιστορική μέρα για τον ΟΦΗ. Εύχομαι να αναπτύξουμε όλα τα θέματα και να προχωρήσουμε και να γίνει μεγαλύτερος ο ΟΦΗ. Για τον ΟΦΗ θέλουμε να φτιάξουμε τα γήπεδα που έχουμε και να μπορούν να παίξουμε σαν τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Να προχωρήσουμε με τον ερασιτέχνη μαζί για να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα. Ο κ. Θεόδωρος Βαρδινογιάννης έκανε κάτι μεγάλο και τα έδωσε στον Ερασιτέχνη. Ήταν πολύ σημαντικός άνθρωπος και εμείς αυτά τα κτήματα μαζί  που θα πάρουμε τα 200 στρέμματα και θα είναι τα γήπεδα όλα μαζί. Θα είναι ένα ωραίο αποτέλεσμα και θα είναι κόσμημα  για όλη την Ελλάδα”.

Έναν χρόνο μετά από εκείνη την ιστορική βραδιά, το Gentikoule βρέθηκε στην περιοχή του Σκαφιδαρά και οι εικόνες προκαλούν πραγματική στενοχώρια και απέραντη θλίψη. Ακριβώς δίπλα από το “Βαρδινογιάννειο” όπου προπονούνται παιδιά μικρής ηλικίας, η περιοχή έχει παρατηθεί στο έλεος του Θεού.

Σκουπίδια παντού, λεηλατημένα τα πάντα και άκρως επικίνδυνα για όλους όσους βρίσκονται πλησίον αυτών των εγκαταστάσεων που όταν ολοκληρώθηκε, πριν από 20 χρόνια περίπου, είχε κοστίσει 875 εκ. δραχμές ή 2,5 εκ. ευρώ.

Οι εικόνες που δημοσιεύει το Gentikoule μιλούν από μόνες τους και πράγματι προκαλούν θλίψη στο μάτι του αναγνώστη αφού αποδεικνύεται, για ακόμα μια φορά, ότι μοναδική λύση ώστε να μην γίνει – κυριολεκτικά – σκουπιδότοπος είναι η εκμετάλλευση του από τον ΟΦΗ. Ήδη, έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα με την απόφαση του Υπουργείου για πλήρη ελευθερία κινήσεων από τον Δήμο Ηρακλείου και πλέον όλοι ανυπομονούν για τα επόμενα βήματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook