ΟΦΗ: Μηδέν μυικοί τραυματισμοί και η μεγάλη βελτίωση του Σωτηρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η τεράστια βελτίωση του Δημήτρη Σωτηρίου και η εκγύμναση των παικτών που είχαν ως αποτέλεσμα να βγει η χρονιά με σχεδόν μηδενικούς μυικούς τραυματισμούς.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Γιώργου Σίμου μετά το τέλος του αγώνα με την Λαμία, ο τεχνικός του ΟΦΗ (μετά από ερώτηση που του έγινε) για την δική του συνεισφορά στην πορεία της ομάδας απάντησε πως “η πορεία του ΟΦΗ είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς όλων των παιδιών του τεχνικού τιμ”.

Η εκγύμναση των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ και το γεγονός ότι η φυσική κατάσταση τους ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο οφείλεται στην συνολική δουλειά που έκαναν οι γυμναστές Γιάννης Κεσόγλου και Κωνσταντίνος Νομικός. Ο ΟΦΗ έβγαλε όλη την χρονιά με σχεδόν μηδενικούς μυικούς τραυματισμούς με αποτέλεσμα και η δουλειά του Γιώργου Σίμου να γίνει ακόμα πιο εύκολη αφού όλη την χρονιά είχε στην διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές του. Οι τραυματισμοί, άλλωστε, που “χτύπησαν” τον ΟΦΗ μέσα στην χρονιά ήταν από αλλόκοτοι μέχρι και εντελώς σπάνιοι: Από τον τραυματισμό του Μεγιάδο μέχρι εκείνον του Ναμπί, του Σακόρ και του Φερέιρα – κανένας δεν ήταν αποτέλεσμα μυικών τραυματισμών. Ακόμα και εκείνος που άφησε τον Αντίλ Ναμπί εκτός δράσης για δύο μήνες ήταν αποτέλεσμα γκαντεμιάς αφού είχε τραυματιστεί στην προσπάθεια του να αλλάξει κατεύθυνση πανηγυρίζοντας το γκολ στην Λαμία.

Παράλληλα ο ΟΦΗ έδειξε καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς πως η απόδοση του ανέβαινε κατά την διάρκεια του αγώνα δείχνοντας στην πράξη την εξαιρετική δουλειά που έγινε σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Φεύγοντας από το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αποτελεί κοινή παραδοχή το γεγονός ότι ο Δημήτρης Σωτηρίου ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του ΟΦΗ κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς. Ο έμπειρος τερματοφύλακας του ΟΦΗ άνετα θα μπορούσε να πάρει το βραβείο του πιο βελτιωμένου ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στον Athletic Radio 104,2 είχε επισημάνει την σημασία της φετινής περιόδου λέγοντας χαρακτηριστικά πως “για πρώτη φορά στην καριέρα μου ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο”.

Ο Σωτηρίου παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και ειδικά με την μπάλα στα πόδια. Ο ΟΦΗ άλλαξε το στυλ παιχνιδιού του με το build up που επέβαλλε και την συνεισφορά του τερματοφύλακα στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στον ΟΦΗ ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι ένας από τους καλύτερους προπονητές τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, ο Βαγγέλης Λάππας. Ο Γιάννης Σαμαράς τον γνώριζε αρκετά χρόνια, είχαν συνεργαστεί εξάλλου και στον Παναθηναϊκό, και η επιλογή του Διευθυντή Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ αποδείχθηκε σωστή. Ο Λάππας δούλεψε πάρα πολύ με τον Σωτηρίου συμβάλλοντας πάρα πολύ στην μεγάλη βελτίωση του τερματοφύλακα του ΟΦΗ που ήταν, απολύτως δίκαια, από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της πορείας της ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook