ΟΦΗ: Τα πάντα για τα προκριματικά του Europa League

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η σημασία της κατάταξης στα πλέι οφ και ο προκριματικός γύρος που θα μπει ο ΟΦΗ στην διαδικασία των προκριματικών του Europa League. Υποψήφιοι αντίπαλοι, πότε είναι η κλήρωση και οι ημερομηνίες της δεύτερης προκριματικής φάσης.

Με την επικείμενη επιστροφή του ΟΦΗ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκτός και αν γίνει “πραξικόπημα” με την υπόθεση του Παναθηναϊκού, αναλύουμε το τι ισχύει με τα προκριματικά του Europa League και σε ποια φάση θα συμμετάσχει.

Οι ελληνικές ομάδες μπαίνουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου με βάση την βαθμολογία της Ελλάδας στο ranking της ΟΥΕΦΑ την πενταετία 2014 – 2015 με 2018 – 2019. Με βάση την βαθμολογία της προηγούμενης πενταετίας η Ελλάδα (για τελευταία σεζόν) ξεκινάει από την 14η θέση

Μέσω των πλέι οφ, οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας πάνε στα προκριματικά του Champions League και οι υπόλοιποι τρεις σε εκείνα του Europa League.

Ο τρίτος της βαθμολογίας είναι και εκείνος που παίρνει το “καλό” εισιτήριο και θα πάρει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο. Η τελική κατάταξη του τέταρτου και του πέμπτου της βαθμολογίας δεν έχει καμία διαφορά, μεταξύ τους, καθώς και οι δύο ομάδες θα μπουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Επί της ουσίας δηλαδή για να έχουν κέρδη, από τα πλέι οφ, ο ΟΦΗ με τον Άρη θα πρέπει να ξεπεράσουν στην βαθμολογία την ΑΕΚ γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα ίδια οφέλη έχουν ο τέταρτος με τον πέμπτο της βαθμολογίας.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Στην συνέχεια, σε ότι έχει να κάνει με τους υποψήφιους αντίπαλους του ΟΦΗ αυτοί ξεκινούν από την 18η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ – που είναι η Κύπρος μέχρι και το Σαν Μαρίνο που είναι 55ο. Ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να κληρωθεί, στον δεύτερο προκριματικό γύρο, με ομάδες από Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Τουρκία, Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία.

Οι ημερομηνίες των αγώνων

Η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν στις 17 Ιουνίου ενώ ο ΟΦΗ, εκτός και αν τερματίσει τρίτος, θα δώσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα στις 23 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα μετά, στις 30 του μήνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook