Εδώ είναι Ηράκλειο, εδώ είναι ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από το ματς με τον Λεβαδειακό το 2006 μέχρι και εκείνο με τον Πλατανιά, ο ΟΦΗ βγαίνει πάντα νικητής όταν “καίει” η μπάλα.

Οι μάχες do or die είναι πλέον στο αίμα του ΟΦΗ. Έχει δώσει μπόλικους από αυτούς μέσα στα τελευταία χρόνια και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όταν η μπάλα “καίει”, ο ΟΦΗ γνωρίζει τι πρέπει να κάνει προκειμένου να πάρει τα ματς που δεν έχουν άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Πολύ περισσότερο όταν το παιχνίδι γίνεται στο Ηράκλειο εκεί επικρατεί ο νόμος του “Γεντί Κουλέ” με τον κόσμο του να αποτελεί τον 12ο παίκτη της ομάδας και να της δίνει την μεγάλη ώθηση για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

Ο πρώτος “τελικός” με 26.000 κόσμο

Το 2006 ο ΟΦΗ αντιμετώπιζε για πρώτη φορά, μετά από 30 χρόνια, τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Την τελευταία αγωνιστική υποδεχόταν τον Λεβαδειακό και στο Παγκρήτιο Στάδιο συγκεντρώθηκαν 26.000 κόσμος σε ένα ματς, που ως έδρα του ΟΦΗ, έχει γίνει το απόλυτο ρεκόρ παρουσίας φιλάθλων του. Ο Λεβαδειακός έπαιζε για τρία αποτελέσματα, αφού ακόμα και σε περίπτωση νίκης με 1-0, οι δύο ομάδες πήγαιναν σε μπαράζ. Τα γκολ των Νουαφόρ και Ισά δίνουν τη νίκη στον ΟΦΗ και το Παγκρήτιο έχει πάρει φωτιά.

Ο δεύτερος τελικός για την άνοδο από την Γ’ Εθνική

Τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2015 – 2016 και ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Φωστήρα. Θέλει νίκη ή ισοπαλία για να ξεφύγει από τα “χωράφια” της Γ’ Εθνικής. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο νίκη όμως ο ΟΦΗ παίρνει ξανά αυτό το παιχνίδι χάρις στο γκολ του Ζντράβκο Πόποβιτς.

Ο τρίτος “τελικός” για το μέλλον του ΟΦΗ

Μάης του 2019. Δεύτερος αγώνας μπαράζ κόντρα στον Πλατανιά μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα. Σε ένα ματς που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια, το γκολ – φάουλ του Ναμπί στην τελευταία φάση του αγώνα θα δώσει τη νίκη στον ΟΦΗ με 3-2 και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Πλατανιάς έχει ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Παπανικολάου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook