Θέμα: Με 34 βαθμούς μπαίνεις στα πλέι – οφ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όσο μικρή φαίνεται η διαφορά των δύο βαθμών, άλλο τόσο μεγάλη είναι στην πραγματικότητα. Το Gentikoule αναλύει τα δεδομένα, τρία παιχνίδια πριν το φινάλε.

Λίγα 24ωρα πριν την πιο κομβική αγωνιστική του πρωταθλήματος αφού οι έξι από τους επτά παίζουν μεταξύ τους και η ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ, βγαίνουν τα “κομπιουτεράκια” για το όριο που μπορεί να δώσει την είσοδο στα πλέι – οφ. Δίχως να βάλουμε στην “μέση” τις ισοβαθμίες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο, εύκολα προκύπτει ότι το +2 του ΟΦΗ από τους υπόλοιπους, πλην της Λαμίας που είναι στο -3, μπορεί να κάνει την διαφορά στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Η Ξάνθη που είναι ισόβαθμη με τον ΟΦΗ στους 28 βαθμούς όμως δεν μπορεί να πάει πάνω από τους 34 βαθμούς γιατί την τελευταία αγωνιστική παίζει με τον ΠΑΟΚ, οπότε θεωρείται δεδομένη η ήττα της. Επιπλέον ακόμα και δύο νίκες θα κάνει, θα πάει το πολύ στους 34 βαθμούς και υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τον ΟΦΗ.

Με βάση και το παρακάτω πρόγραμμα όλων των ομάδων, ξεκινώντας από τα απλά γίνεται αντιληπτό ότι με δύο νίκες κόντρα σε Ατρόμητο, Λαμία ο ΟΦΗ θα φτάσει στους 34 βαθμούς και πρέπει να γίνουν θαύματα για να βρεθούν άλλοι από πάνω του. Ξεκινώντας από τον Ατρόμητο, σε περίπτωση που χάσει από τον ΟΦΗ, ακόμα και αν κάνει το απόλυτο στην συνέχεια θα πάει στους 32 βαθμούς. Η Λάρισα παίζει το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΟΚ με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ της ενώ στην συνέχεια ακόμα και δύο νίκες να κάνει – σε περίπτωση ήττας – θα πάει το πολύ στους 32.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχασε την ευκαιρία κόντρα στον Άρη να μπει στην διεκδίκηση της εισόδου στα πλέι οφ, αυτήν την στιγμή είναι στους 26 βαθμούς και για να πάει πάνω από 34 βαθμούς, θα πρέπει να κάνει το απόλυτο στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές με το πρόγραμμα του να μην θεωρείται βατό.

Τα ίδια ισχύουν για τον Βόλο που ναι μεν έχει δύο εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα όμως την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τέλος, η Λαμία βρίσκεται στους 25 βαθμούς, θα πάει να παίξει στην Ξάνθη ενώ την τελευταία αγωνιστική θα έρθει στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.

Συνοψίζοντας, ο ΟΦΗ με δύο νίκες κάνει απλά τα πράγματα, θα φτάσει στους 34 βαθμούς και θα πρέπει να δούμε θαύματα για να μην μπει στα πλέι οφ. Σε διαφορετική περίπτωση, με πιθανές ισοβαθμίες στους 32 βαθμούς η υπόθεση θα γίνει μπάχαλο και μπερδεύονται όλοι με όλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών

ΟΦΗ (28 βαθμοί)
Ατρόμητος (εντός)
ΑΕΚ (εκτός)
Λαμία (εντός)

Ξάνθη (28 βαθμοί)
Λαμία (εντός)
Ατρόμητος (εκτός)
ΠΑΟΚ (εντός)

Ατρόμητος (26 βαθμοί)
ΟΦΗ (εκτός)
Ξάνθη (εντός)
Άρης (εκτός)

Λάρισα (26 βαθμοί)
ΠΑΟΚ (εντός)
Βόλος (εκτός)
Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Aστέρας Τρίπολης (26 βαθμοί)
Βόλος (εκτός)
Παναθηναϊκός (εντός)
Λάρισα (εκτός)

Βόλος (26 βαθμοί)
Αστέρας Τρίπολης (εντός)
Λάρισα (εντός)
Παναθηναϊκός (εκτός)

Λαμία (25 βάθμοι)
Ξάνθη (εκτός)
Άρης (εντός)
ΟΦΗ (εκτός)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook