Θέμα | Tι γίνεται με τα πλέι – οφ και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και το Gentikoule αναλύει αλλά και ενημερώνει για το τι συμβαίνει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης περιόδου.

Για προτελευταία χρονιά, πιθανότατα, η Ελλάδα θα δώσει 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια καθώς φαίνεται απίθανο έως αδύνατο – έχοντας ως μοναδικό εκπρόσωπο τον ΟΣΦΠ – να πιάσει την 15η θέση στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Αυτό σημαίνει πως για φέτος οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας θα πάρουν τα εισιτήρια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο κυπελλούχος θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως αν ο Κυπελλούχος Ελλάδας έχει εξασφαλίσει την έξοδο του στο Τσάμπιονς Λιγκ τότε το εισιτήριο πάει στον 3ο της βαθμολογίας και τ’ άλλα δύο εισιτήρια στον 4ο και τον 5ο της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει πως το “καλό” ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League πάει μόνο στον κυπελλούχο και όχι στον φιναλίστ και κατά συνέπεια για να βγει στην Ευρώπη μια ομάδα που δεν θα παίξει στα πλέι – οφ θα πρέπει να κατακτήσει και το κύπελλο, άρα δεν αρκεί να είναι και φιναλίστ όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Αφού συμφωνήσαμε λοιπόν πως Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ θα βγουν στο επόμενο Champions League (κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις) τότε η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο από τις υπόλοιπες έξι θα πάρουν το καλό εισιτήριο του Europa League. Εάν το Κύπελλο το κατακτήσει είτε ο Ολυμπιακός είτε ο ΠΑΟΚ τότε το καλό εισιτήριο πάει στον τρίτο της βαθμολογίας.

Πάμε τώρα στα του πρωταθλήματος και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Παίρνοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι η τιμωρία θα παραμείνει αλλά και ότι είναι σίγουρη η συμμετοχή του στα πλέι – οφ, αυτό σημαίνει πως θα βγει στην Ευρώπη και ο έκτος της βαθμολογίας. Σε περίπτωση που σκανδαλωδώς αρθεί η τιμωρία του Παναθηναϊκού (γιατί τώρα τελευταία βλέπουμε και μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα), τότε από τις έξι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πλέι – οφ, οι πέντε θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook