Σίμος: “Ο χρόνος είναι σύμμαχος του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιώργος Σίμος μίλησε για την δουλειά που γίνεται στον ΟΦΗ και τόνισε πως “θέλουμε να δούμε τα όρια μας για να ορίσουμε νέους στόχους την επόμενη σεζόν.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε στο sport24 για τον φετινό ΟΦΗ και την φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το ποδοσφαιρικό τμήμα τονίζοντας πως μέρα με την μέρα θα βελτιώνεται συνεχώς η νοοτροπία και η δουλειά που γίνεται στον σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σίμος

Πόσο βοηθά τη δουλειά ενός προπονητή στην Ελλάδα το γεγονός ότι εργάζεται σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, περιστοιχισμένος από ανθρώπους του ποδοσφαίρου και σε βάθος χρόνου, χωρίς το διαρκές άγχος του “χάνω-φεύγω”;

“Είναι εκπληκτικό το να εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον, το οποίο αποπνέει σταθερότητα και αμοιβαίο σεβασμό, καθώς δίνεται ο χρόνος στο εκάστοτε τεχνικό επιτελείο να βελτιώσει και να αναπτύξει την ομάδα. Αυτό είναι σπουδαίο, όπως και το γεγονός ότι σε ένα περιβάλλον περιστοιχισμένο από ανθρώπους του ποδοσφαίρου υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, που διευκολύνουν τη δουλειά του τεχνικού επιτελείου”.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του ΟΦΗ σε αγωνιστικό επίπεδο και πως θα επιτευχθεί;

“Ο στόχος είναι αυτός που έχει οριστεί από την αρχή από τη διοίκηση. Στόχος μας είναι να αισθανθεί και πάλι η κατηγορία τον ΟΦΗ. Μέσα από την πορεία μας στο πρωτάθλημα και το κύπελλο θέλουμε να δούμε τα όρια μας, ώστε από την νέα αγωνιστική περίοδο να ορίσουμε νέους στόχους”.

Ποια είναι η ποδοσφαιρική σας φιλοσοφία; Είναι αλήθεια ότι σας εκφράζει το “ολλανδικό μοντέλο”;

“Θέλουμε η ομάδα μας να είναι αυτή που ορίζει τι θα γίνει στο παιχνίδι, να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και να μην εξαρτόμαστε από το παιχνίδι του αντιπάλου, αλλά από τους εαυτούς μας. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται ολλανδικό, βελγικό ή αγγλικό μοντέλο. Θα προτιμούσα να μη βάλουμε ταμπέλα”.

Πόσο καιρό ακόμη θεωρείτε ότι χρειάζεται το project για να παρουσιάσει στο γήπεδο αυτό που εσείς δουλεύετε καθημερινά;

“Όσο περνά ο καιρός, τόσο το καλύτερο. Το ποδόσφαιρο που βλέπουμε θα προσπαθήσουμε να γίνεται όλο και καλύτερο, καθώς η σταθερότητα που επιδεικνύουμε επιθυμούμε να βελτιώσει την απόδοσή μας, κατοχυρώνοντας στοιχεία στο παιχνίδι μας. Επιπλέον οι προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στις μεταγραφικές περιόδους θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο της ομάδας. Ο χρόνος που περνά ωφελεί και εμάς στο τεχνικό επιτελείο, καθώς κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα, με νέες εμπειρίες για εμάς, οι οποίες μας βοηθούν να βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο. Ο χρόνος είναι σύμμαχός μας. Όλοι στο τεχνικό επιτελείο ψάχνουμε καθημερινά πώς θα βελτιωθούμε και πώς θα βοηθήσουμε και θα εξελίξουμε τους ποδοσφαιριστές μας”.

Υπάρχει κάποια αντίστοιχη προσπάθεια σε άλλη ελληνική ομάδα κι αν “ναι” σε ποια;

“Κάθε ομάδα έχει το δικό της τρόπο προσέγγισης και τη δική της φιλοσοφία με βάση τους στόχους που έχει θέσει, η οποία είναι σεβαστή. Αν αυτό που κάνουμε αρέσει και γίνει συνειδητά τρόπος παιχνιδιού και από άλλες ομάδες, θα ήταν χαρά μας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook