“Σε περίπτωση που συνεχιστεί το άρρωστο κλίμα θα διακοπεί το πρωτάθλημα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, τα δημοσιεύματα περί διακοπής δεν είχαν βάση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε θα καλέσει στην Ελλάδα τους προέδρους ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ αυτό το Σαββατοκύριακο αφού κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σε περίπτωση που εκτραχυνθεί η κατάσταση τότε θα προχωρήσει στην άμεση διακοπή του. Παράλληλα απείλησε τους συλλόγους με GREΧΙΤ σε περίπτωση που συνεχιστεί το κλίμα που επικρατεί αυτήν την στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Πρωθυπουργός είπε αναλυτικά: “Πληγώνεται η χώρα από μια επιχειρηματική αντιπαλότητα στο ποδοσφαιρο. Ψηφίσαμε την τροπολογία για να πέσουν οι τόνοι. Μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετατραπεί σε κοινωνική και με δικαστικούς όρους γεωγραφίας. Διέγραψα έναν ευρωβουλευτή γιατί συμπεριφέρθηκε σαν οπαδός μιας ομάδας. Κάποιοι χρησιμοποιουν οπαδικούς στρατούς και μέσα ενημέρωσης. Πρώτιστη είναι η ευθύνη των ποδοσφαιρικών και δευτερευόντως της πολιτείας. Αν συνεχισουν, οι ομαδες θα αποκλειστουν απο κάθε ευρωπαϊκή διοργανωση. Και αν επιμεινουν, θα διακόψουμε το πρωτάθλημα. Θα απευθυνθουμε σε FIFA/UEFA και θα συντάξουμε μαζί τους ενα μνημόνιο επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook