Video | Το Οld Firm που δεν πρόκειται να ξεχάσει ο Γιώργος Σαμαράς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

2 Ιανουαρίου 2011. 40 χρόνια μετά την τραγωδία της Γλασκώβης όπου πέθαναν 66 άτομα στην προσπάθεια τους να βγουν από το γήπεδο, Σέλτικ και Ρέιντζερς αναμετρώνεται με κεντρικό πρόσωπο τον αντιπρόεδρο του ΟΦΗ.

Στις 2 Ιανουαρίου 1971 Σέλτικ και Ρέιντζερς αναμετρώνται στο ντέρμπι μίσους της πόλης, το λεγόμενο “Old Firm”: Στο 90′ η Σέλτικ σκοράρει μέσα στην έδρα της Ρέιντζερς, απογοητευμένοι οι οπαδοί των γηπεδούχων αρχίζουν να αποχωρούν από το γήπεδο. Ενώ η αποχώρηση τους είναι σε εξέλιξη, η Ρέιντζερς σκοράρει και υποχρεώνει τους οπαδούς της να επιστρέψουν στις εξέδρες ενώ ταυτόχρονα αποχωρούν οι υπόλοιποι. Στην έξοδο 13 συναντιούνται οι μεν με τους δε και επικρατεί άνευ προηγούμενου συνωστισμός. Το κακό δεν αργεί να γίνει και 66 άτομα αφήνουν την τελευταία τους πνοή καθώς πεθαίνουν από ασφυξία ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200.

40 χρόνια ακριβώς μετά, στις 2 Ιανουαρίου 2011 οι δύο ομάδες αναμετρώνται ξανά σε μια ημερομηνία που αποτελεί “μαύρη επέτειο” για το παραδοσιακό ντέρμπι της Γλασκώβης. Ακριβώς στο ίδιο γήπεδο οι αναμνήσεις επιστρέφουν, τηρείται ένα λεπτό σιγής ενώ οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων φορούν μαύρα περιβραχιόνια τιμώντας τις μνήμες των θυμάτων της τραγωδίας του 1971.

Είναι ένα από τα πολλά “Old Firm” που ο Γιώργος Σαμαράς έχει αγωνιστεί αλλά είναι σίγουρο πως αυτό της 2ης Ιανουαρίου 2011 θα μείνει στο μυαλό του. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κρίνει το απόλυτο ντέρμπι της Σκωτίας και με δύο δικά του γκολ δίνει τη νίκη στην Σέλτικ με 2-0.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook