Ο Πασχάλης χαμογελάει ξανά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κόντρα στην ομάδα που τον μεγάλωσε, έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με την φανέλα του ΟΦΗ και μετά από χρόνια περιπετειών στο Ηράκλειο βρήκε ξανά το ποδοσφαιρικό του χαμόγελο.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Πασχάλης Στάικος βγήκε πιο δυνατός από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και τα οποία παραλίγο να του στερήσουν την χαρά του ποδοσφαίρου από τα 19 του χρόνια είναι κάτι το οποίο χρειάζεται να διδάσκεται. Η δύναμη ψυχής που παρουσίασε ο μέσος του ΟΦΗ στα συνεχόμενα προβλήματα υγείας είναι ένα σπάνιο χάρισμα και αξίζει να γίνεται σημείο αναφοράς.

Όντας τυχερός ο Πασχάλης Στάικος βρέθηκε στην “αγκαλιά” του Γιάννη Σαμαρά από σχεδόν εφηβική ηλικία όταν άφησε την Δράμα για να βρεθεί στην Παιανία και την ακαδημία του Παναθηναϊκού. Από 16 χρονών βρέθηκε στην πρωτεύουσα και από τα πρώτα παιχνίδια φάνηκε πως τον περιμένει ένα λαμπρό μέλλον.

Όμως στην ζωή δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα περιμένουμε. Στα 17 του χρόνια υποχρεώθηκε να μείνει εκτός ποδοσφαίρου για σχεδόν 1,5 χρόνο λόγω ενός σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος.

Βγήκε νικητής από την πρώτη μάχη και επέστρεψε ξανά στην δράση όμως η ατυχία του χτύπησε ξανά την πόρτα: Ενώ επέστρεψε στα παιχνίδια παρουσιάστηκε ένα ακόμα πρόβλημα: Ο Στάικος έπρεπε να παλέψει με μια πνευμονολογική δυσλειτουργία που τον άφησε ξανά εκτός δράσης. Όμως ο μέσος του ΟΦΗ κατάφερε να βγει νικητής και από αυτήν την μάχη υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Παρουσιάζοντας μεγάλη θέληση αλλά και τεράστια βελτίωση ο Πασχάλης Στάικος κατάφερε να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό που πόνταρε στους νέους παίκτες. Όμως το καλοκαίρι του 2019, για καλό δικό του αλλά και για του ΟΦΗ, ήρθαν τα πάνω – κάτω: Ο Δώνης δεν τον υπολογίζει ενώ ο Νίκος Νταμπίζας παρότι δεν τον υπολογίζει, τον ταλαιπωρεί όλο το καλοκαίρι: Ζητάει χρήματα για να μείνει ελεύθερος με αποτέλεσμα ο Στάικος να μην κάνει προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό αλλά να παραμένει στην Αθήνα και να δουλεύει συνεχώς και καθημερινά.

Την τελευταία ημέρα του Αυγούστου η τύχη ή αν θέλετε καλύτερα η πίστη στις δυνατότητες του και το ταλέντο του βρήκαν τον κατάλληλο προορισμό: Τον ΟΦΗ του Γιάννη Σαμαρά που τον γνώριζε από όταν ήταν παιδάκι και μαθητής λυκείου.

Κόντρα στην ομάδα που τον έφερε από την Δράμα στην Αθήνα, ο 23χρονος μέσος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του και με την είσοδο του στο παιχνίδι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ΟΦΗ δίνοντας και απαντήσεις, παρότι ο ίδιος είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων που όλοι έχουν να λένε για τον χαρακτήρα του και ενώ βρίσκεται ακόμα στους πρώτους μήνες της θητείας του στο Ηράκλειο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook