Ο ΟΦΗ είναι πανέτοιμος για τις μεταγραφές

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule αποκωδικοποιεί τις δηλώσεις του Γιώργου Σίμου για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Για πρώτη φορά, δίχως βέβαια να μπει σε λεπτομέρειες, ο τεχνικός του ΟΦΗ έδωσε ένα πρώτο δείγμα εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Έτσι και αλλιώς το να βγάλεις κουβέντα από τον ΟΦΗ για τις μεταγραφές, είναι κάτι που δεν γίνεται και θεωρείται “κλειδωμένο” στο στοίχημα.

Παρ’ όλα αυτά, όλα όσα είπε ο Γιώργος Σίμος στην συνέντευξη τύπου του αγώνα με τον Άρη δείχνουν και μια κατεύθυνση για το πως κινείται ο ΟΦΗ. Ουσιαστικά, ο 41χρονος τεχνικός άφησε όλα τα περιθώρια ανοικτά για το που θα κινηθεί ο ΟΦΗ για να ενισχύσει το ρόστερ του. Η ατάκα “θα πάρουμε παίκτη σε οποιαδήποτε θέση βρούμε αυτόν που θα ανεβάσει επίπεδο το ρόστερ μας” αναδεικνύει και όλα αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Πως σε συνεργασία με τους σκάουτερ του ΟΦΗ και την διεύθυνση του Διευθυντή Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Γιάννη Σαμαρά, ο ΟΦΗ δεν μένει “κολλημένος” σε μια θέση. Σαφώς και όλοι γνωρίζουν το που χρειάζεται να ενισχυθεί η ομάδα, αυτό είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο όμως την ίδια δεν πρόκειται να πουν και “όχι” σε περίπτωση που βρεθεί κάτι εξαιρετικό και το οποίο βρίσκεται εκτός transfer list του ΟΦΗ.

Επίσης αυτό που είπε ο Γιώργος Σίμος και επιβεβαιώνει την προεργασία που γίνεται στον ΟΦΗ είναι ότι στον σύλλογο κοιτάζουν από τώρα, όχι μόνο για τον Γενάρη αλλά και για την καλοκαιρινή μεταγραφική ενίσχυση του. Πάρτε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις περιπτώσεις των Λισάντρο Σεμέντο και Ιμάν Σαλίμι. Τα ονόματα των δύο ποδοσφαιριστών έγιναν γνωστά το περασμένο καλοκαίρι όμως στον ΟΦΗ είχαν προσπαθήσει να τους φέρουν στο Ηράκλειο από τον Γενάρη. Για τον Σεμέντο είναι κάτι που το είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Σαμαράς στο περιθώριο της παρουσίασης του Γιώργου Σίμου ενώ για τον Ιμάν Σαλίμι είναι γνωστό, μέσω του ρεπορτάζ, πως ο ΟΦΗ επιχείρησε να τον πάρει αρκετούς μήνες πριν γίνει γνωστό το όνομα του Ιρανού κεντρικού αμυντικού. Και για να προλάβουμε καταστάσεις, το όνομα του Σαλίμι το αναφέρουμε ως παράδειγμα και σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζουμε αν ισχύει ακόμα το ενδιαφέρον του ΟΦΗ.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως ο ΟΦΗ έχει προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ξέρει τις ανάγκες του όπως ξέρει επίσης και τους στόχους του. Η προεργασία στον ΟΦΗ είναι κάτι που συμβαίνει συνεχώς μέσω του δικτύου σκάουτινγκ που υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μέσω του Στιβ Κιν που είδαμε πως λειτούργησε με την απόκτηση του Ζοάο Φιγκεϊρέντο. Η φράση του Γιώργου Σίμου πως “εδώ και πολύ καιρό έχουν γίνει οι σχετικές προτάσεις από το τμήμα σκάουτινγκ” τα λέει όλα σε ότι έχει να κάνει με την προεργασία του  ΟΦΗ για την μεταγραφική του ενίσχυση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook