Η ομάδα που ανέβασε τον ΟΦΗ στην Α’ Εθνική το 1976 θα τιμηθεί πριν το ματς με τον Άρη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η διοίκηση του ΟΦΗ σε συνεργασία με τον σύλλογο παλαιμάχων της ομάδας θα προχωρήσουν σε ακόμα μια κίνηση που δείχνει ότι κανένας σύλλογος δεν πρέπει να ξεχνάει το παρελθόν του καθώς πριν το ματς με τον Άρη θα τιμηθεί η ομάδα της περιόδου 1975 – 1976.

Εκείνη η ομάδα οδήγησε τον ΟΦΗ στην Α’ Εθνική όπου και παρέμεινε μέχρι το 2009 όταν και υποβιβάστηκε ενώ αποτελούνταν με παίκτες εξ’ ολοκλήρου Κρητικούς και Ηρακλειώτες που προέρχονταν από τα σπλάχνα του συλλόγου. Μεγάλοι ποδοσφαιριστές του παρελθόντος αποτέλεσαν μέλη εκείνης της ομάδας όπως οι Σήφης Κορωνάκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Πίτσος, Γιώργος Μαχλάς (ο πατέρας του νυν προέδρου του ΟΦΗ) ενώ προπονητής ήταν ο Πατρινός Θανάσης Ζαφειρόπουλος.

Εκείνη την σαιζόν, ο ΟΦΗ αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Β’ Εθνική συγκεντρώνοντας 52 βαθμούς δημιουργώντας φοβερά ρεκόρ για εκείνη την εποχή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΦΗ που θα βραβευτεί μια ολόκληρη ομάδα για την συνεισφορά της στον σύλλογο ενώ η τιμητική διάκριση προς όλα τα μέλη εκείνης της ομάδας (διοίκηση, παίκτες, τεχνικό τιμ) θα γίνει πριν την σέντρα του αγώνα με τον Άρη.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook