Αλλάζει η άμυνα – πίεση και πρέσινγκ από το πρώτο λεπτό

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η επιστροφή του Νίκου Κοροβέση στην ενδεκάδα αναπροσαρμόζει τα πλάνα του Γιώργου Σίμου εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές μόνο στην αμυντική τετράδα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο. Με δεδομένη την επιστροφή του “Κόρο” στο αρχικό σχήμα, ακολουθεί – ως ανάλογη συνέχεια των εσωτερικών αλλαγών – η μετατόπιση του Κώστα Γιαννούλη στο κέντρο της άμυνας. Εκεί, όπου όλα δείχνουν ότι το επικρατέστερο σενάριο – σύμφωνα και με όσα φάνηκαν στις προπονήσεις της εβδομάδας – να είναι δίπλα του ο Νίκος Μαρινάκης και όχι ο Γιώργος Κουτρουμπής.

Κάτι που φαίνεται ως το πιο πιθανό σενάριο καθώς ο Γιώργος Σίμος δεν θέλει να επιτρέψει στους Λιβάγια, Ολιβέιρα να βρουν χώρους στην αμυντική γραμμή του ΟΦΗ. Κατά συνέπεια στο δεξί άκρο της άμυνας θα παραμείνει ο Κρίστοφερ Μπράουν.

Από εκεί και πέρα, ο 41χρονος τεχνικός δείχνει, εμπράκτως, ότι στηρίζει τους Βαγιέμπα Σακόρ και Δημήτρη Μάνο καθώς παρότι δεν πήγαν καλά στο Περιστέρι, ο Σίμος θα τους διατηρήσει στο αρχικό σχήμα δίνοντας τους, σαφέστατα, ψήφο εμπιστοσύνης.

Άλλες εκπλήξεις δεν πρόκειται να δούμε από τον Γιώργο Σίμο με τον Σωτηρίου να είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Αντίλ Ναμπί στον άξονα και οι Σεμέντο, Τσιλιανίδης στα άκρα της επίθεσης.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ έχει δώσει σαφείς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του να πρεσάρουν ψηλά και να μην επιτρέψουν στην ΑΕΚ να φτάσει την μπάλα στο επιθετικό τους τρίτο βάζοντας στο παιχνίδι τον Μάνταλο στα άκρα και τον Λιβάγια να επιχειρήσει σουτ έξω από την περιοχή του Σωτηρίου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook