Ο Νέιρα το “κλειδί” του αγώνα με την ΑΕΚ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Αργεντινού ανέδειξε και την επιρροή που έχει στο παιχνίδι του ΟΦΗ.

Σαφώς και η απουσία του Μιγκέλ Μεγιάδο είναι ένα ζήτημα στο οποίο καλείται να βρει λύση ο Γιώργος Σιμος όμως μαζί με την απουσία του Αργεντινού, επίλυση απαιτεί και το θέμα του συμπατριώτη του Χουάν Νέιρα. Ο Αργεντινός μέσος διανύει έναν μήνα παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και στην εικόνα του ΟΦΗ.

Η παρουσία του Χουάν Νέιρα και η επίδραση που έχει στο παιχνίδι του ΟΦΗ αποτυπώνεται και από την εικόνα που παρουσιάζει μεσοεπιθετικά η ομάδα. Από την συνεχή παραγωγή φάσεων στους τρεις πρώτους μήνες του πρωταθλήματος, ήρθαν τα αντίθετα αποτελέσματα μέσα στον τελευταίο μήνα και ο Νέιρα αποτελεί το κλειδί για το παιχνίδι του Σαββάτου. Άλλωστε μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή που έχει τις περισσότερες πάσες (έστω και αν είναι πρώτος ο Γκιγιέρμε με μια παραπάνω) στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς και ο πρώτος στις ασίστ.

Γίνεται κατανοητό το πόσο μεγάλη παρεμβατικότητα έχει ο Χουάν Νέιρα στην επιθετική λειτουργία του ΟΦΗ και κόντρα σε μια ΑΕΚ που παρουσιάζει εμφανή ανασταλτικά προβλήματα, η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο είναι τέτοια που επιβάλλεται να αφήσει  πίσω τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις του μέσα στον μήνα. Το ότι δεν βγαίνει τίποτα του Νέιρα μέσα στο γήπεδο αποτυπώνεται και από τον εκνευρισμό που εκδηλώνει, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις δύο κάρτες που πήρε στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook