Το ερωτηματικό Σακόρ που δεν πείθει

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νορβηγός ήρθε τον περασμένο Γενάρη σαν μια σπουδαία μεταγραφή αλλά μέχρι στιγμής δεν δικαιώνει τις προσδοκίες ομάδας και κόσμου.

Η απόκτηση του Βαγιέμπα Σακόρ τον προηγούμενο Γενάρη αποτέλεσε μια μεταγραφή που συνοδεύτηκε από μεγάλο ενθουσιασμό. Ο Νορβηγός μέσος ήρθε στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ να πληρώνει την Γκέτεμποργκ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να τον φέρει στην Ελλάδα ωστόσο μέχρι τώρα δείχνει σκιά του εαυτού του και κυρίως του παίκτη που εντυπωσίαζε στην Σουηδία. Και αν για το προηγούμενο πρωτάθλημα, όλοι πίστευαν πως ο Σακόρ χρειαζόταν ένα διάστημα προσαρμογής προκειμένου να εγκλιματιστεί στην Ελλάδα, φέτος δεν μπορεί να υπάρξει αυτή η άποψη για την φτωχή παρουσία του στο γήπεδο.

Ο Βαγιέμπα Σακόρ δείχνει να είναι ακόμα μπερδεμένος αναφορικά με τον ρόλο του στον ΟΦΗ, δεν μπορεί να αμυνθεί – δεν βοηθάει στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και κυρίως δεν βγάζει μέσα στο γήπεδο την μαχητικότητα που βγάζουν άλλοι ποδοσφαιριστές. Η παρουσία του 23χρονου κεντρικού χαφ ασφαλώς και προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία του πλάνου του Γιώργου Σίμου καθώς κάποιες φορές φαντάζει χαμένος μέσα στο γήπεδο και δείχνει να αγωνίζεται με μια ταχύτητα παρακάτω από ότι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Έλλειψη εμπιστοσύνης από το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς ο Σίμος τον έβαλε στην ενδεκάδα σε ένα απαιτητικό παιχνίδι όπως αυτό με τον Ατρόμητο ωστόσο η παρουσία του στο πρώτο 45λεπτο δεν έπεισε για ακόμα μια φορά.

Η χθεσινή του εμφάνιση αποτέλεσε μια συνέχεια στην φετινή του, συνολικά, εικόνα με το Νορβηγό να παίρνει χρόνο συμμετοχής αλλά να μην μπορεί να πείσει κανέναν για το τι μπορεί να δώσει, πραγματικά, στον ΟΦΗ. Σίγουρα, πάντως με την μέχρι τώρα εικόνα του δεν δείχνει σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να μπει στα “παπούτσια” του Μιγκέλ Μεγιάδο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook