Το “Γεντί Κουλέ” κρίνει τους στόχους του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το ματς με την ΑΕΚ, λόγω και της συνέχειας έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Δεκέμβρη που μπαίνει την Κυριακή.

Έξι παιχνίδια απέμειναν μέχρι το τέλος της χρονιάς και ο ΟΦΗ τα τέσσερα από αυτά τα δίνει στο Ηράκλειο. Τα τρία πρωταθλήματος με ισάριθμα ντέρμπι κόντρα σε ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκό και το ένα για το κύπελλο με αντίπαλο την Καβάλα. Όπως γίνεται κατανοητό, μέσα από τους αγώνες που θα δώσει ο ΟΦΗ μέσα στο “σπίτι” του θα κριθούν και οι στόχοι εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Για τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Καβάλα δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Ο ΟΦΗ την άλλη Τετάρτη καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του, από τον πρώτο αγώνα, 2-0 και να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Σε διαφορετικό βαθμό, ένας πιθανός αποκλεισμός θα είναι μια πρώτη μεγάλη αποτυχία, κρίνοντας και τον αντίπαλο που έχει απέναντι του.

Παρότι ημερολογιακά, το παιχνίδι με την Καβάλα είναι το δεύτερο που ακολουθεί και προηγείται εκείνο κόντρα στην ΑΕΚ, ξεκινήσαμε την αναφορά μας στοχευμένα από το μεθεπόμενο. Γιατί το Σάββατο κόντρα στην ΑΕΚ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης αφού ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση για την συνέχεια.

Τα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα σε ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκό είναι και εκείνα που ο ΟΦΗ καλείται να διαχειριστεί σωστά όχι όπως την πεντάδα που ολοκληρώνεται το Σαββάτο. Υπενθυμίζω πως παραμονές του αγώνα με την Ξάνθη, χτυπούσα για το καμπανάκι για την πεντάδα που ακολουθούσε και από την οποία ο ΟΦΗ έχει καταφέρει να πάρει μόλις τρεις βαθμούς, απολογισμός που είναι πολύ φτωχός. Στην ζυγαριά μπορεί να μπει το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έπαιξε σε Λάρισα, Περιστέρι, οπότε αντιλαμβάνεστε πως με τα ματς να γίνονται στο Ηράκλειο – και με βάση τους αντιπάλους που έχει – το απόλυτο δεν είναι ένας ιδεατός στόχος αλλά αντιθέτως αρκετά ρεαλιστικός.

Η αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ είναι κομβική γιατί ο ΟΦΗ καλείται όχι μόνο να επιστρέψει στις νίκες μετά από έναν “Μαύρο Νοέμβρη” αλλά για να πάρει τα πάνω του, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Ένα θετικό αποτέλεσμα το Σάββατο θα λειτουργήσει ευεργετικά έχοντας αντίπαλο και μια ομάδα που είναι μεγάλη, με αρκετή βαρύτητα, αλλά όπως δείχνει στα τελευταία παιχνίδια έχει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα που ο ΟΦΗ καλείται να τα εκμεταλλευτεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook