Η απουσία Μεγιάδο τον “ξεχαρβαλώνει” αμυντικά και ανασταλτικά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ καλείται να διαχειριστεί την απουσία του Μιγκέλ Μεγιάδο και αυτή αναδεικνύεται ποικιλοτρόπως.

Ήταν δεδομένο πως η απουσία του Αργεντινού θα δημιουργούσε ανισορροπία στην μεσαία γραμμή και τα ανασταλτικά καθήκοντα των συμπαικτών του όμως δίχως αυτόν είναι ξεκάθαρο πως όλο το πλάνο του Γιώργου Σίμου και των συνεργατών του έχει πάει περίπατο. Ο ΟΦΗ, με την απουσία του Μιγκέλ Μεγιάδο έχασε την σκληράδα που τον διέκρινε στην μεσαία γραμμή και πέρα από τα ατομικά χαρίσματα του Αργεντινού, ο ΟΦΗ μοιάζει ώρες – ώρες να μην μπορεί να συνέλθει από την απουσία του.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο ΟΦΗ, δίχως τον Μεγιάδο, στην ενδεκάδα μετράει όλες τις ήττες του (πέραν του αγώνα με τον Ολυμπιακό) ενώ μέσα στο γήπεδο ο Σίμος, με διάφορα τρικ και τεχνάσματα ψάχνει να βρει λύση στο πρόβλημα δίχως να τα έχει καταφέρει.

Η απουσία του Μιγκέλ Μεγιάδο έχει “ξεχαρβαλώσει” πλήρως το πλάνο του Σίμου και κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο που προκύπτει στα τελευταία παιχνίδια. Παρότι ο ΟΦΗ παρουσίαζε μια αστάθεια στην αμυντική του λειτουργία, δεχόταν ελάχιστες φάσεις από τους αντιπάλους του – αυτό αποδεικνύεται από τον ανάλογο στατιστικό πίνακα της Superleague 1 – που τον κατέτασσε μέσα στις πέντε πρώτες ομάδες που είχαν δεχτεί τις λιγότερες φάσεις.

Χωρίς τον Αργεντινό ο ΟΦΗ αναδεικνύεται σε μια ομάδα που πλέον δέχεται πολλές φάσεις, τρανά παραδείγματα – όχι τόσο το ματς με τον ΠΑΟΚ – όσο και εκείνα με την Λάρισα και τον Ατρόμητο. Ο Σίμος προσπάθησε να “καμουφλάρει” την απουσία του Μιγκέλ Μεγιάδο είτε με το τρικ που έκανε κόντρα στον ΠΑΟΚ περνώντας τον Κουτρουμπή στα χαφ, είτε με τον Βαγιέμπα Σακόρ ωστόσο ο τελευταίος δεν δείχνει να εγκλιματίζεται και σε καμία περίπτωση δεν έχει καταφέρει να μπει στα παπούτσια του συμπαίκτη του με τον ΟΦΗ να καλείται να βρει λύσεις μέσα στις επόμενες 40 μέρες

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook