Μαρινάκης: “Το αήττητο του ΠΑΟΚ είναι έξτρα κίνητρο για εμάς, κακή παρένθεση στην Λάρισα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Μαρινάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά και για την ήττα στην Λάρισα και δήλωσε με νόημα: “Ο ΟΦΗ ήταν, είναι και παραμένει μεγάλη ομάδα και θα το δείξουμε και το Σάββατο”.

Aναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαρινάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την εικόνα του ΟΦΗ στην Λάρισα: “Δεν το περιμέναμε, ειδικά μετά το ξεκίνημα που κάναμε με τα δύο γκολ που πετύχαμε. Όμως είναι ποδόσφαιρο, όλες οι ομάδες έχουν κακή μέρα και κυρίως δεν το περιμέναμε όχι για το αποτέλεσμα γιατί είναι ένα παιχνίδι αλλά ότι δεν βγάλαμε το ποδόσφαιρο που παίζουμε”.

Για το αν το παιχνίδι με την Λάρισα αποτέλεσε μια κακή παρένθεση: “Ναι, ήταν μια κακή παρένθεση, δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο πως θα βγάλουμε την μπάλα από πίσω, πως θα δημιουργήσουμε σωστά και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Όταν είναι μια ομάδα όπως εμείς, που έχουμε μάθει να έχουμε την κατοχή σε παιχνίδια όπως με τον Ολυμπιακό και δεν την έχουμε την Κυριακή, τότε είναι κάτι που το συναντάς πρώτη φορά και πρέπει να το διαχειριστείς”.

Για τα λόγια του Γιώργου Σίμου ότι τα θετικά αποτελέσματα “ήρθαν πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε”: “Συμφωνώ, ήρθαν πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε. Αλλά μιλάω για τα θετικά αποτελέσματα και όχι για το ποδόσφαιρο που παίζαμε. Αυτό φαινόταν από την προετοιμασία ότι θα το πετύχουμε. Βαθμολογικά, νομίζω ότι ισχύει αυτό που είπε ο προπονητής μου. Συνδυάζοντας καλό ποδόσφαιρο, ήρθαν και τα αποτελέσματα. Καλώς ή κακώς όλοι μιλούν για τον ΟΦΗ, για το ποδόσφαιρο που παίζει και αυτό υποσυνείδητα μπορεί να επηρεάζει και να νομίζεις ότι έχεις κάνει κάτι σημαντικό μέχρι τώρα. Μόνο υποσυνείδητα, κρατάμε την μπάλα χαμηλά και δεν πρέπει να μας επηρεάζει. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας γιατί δεν έχουμε πετύχει ακόμα τίποτα. Είμαστε ακόμα στο 1/3 του πρωταθλήματος”.

Για το αν γίνεται κουβέντα στα αποδυτήρια για την καλή εκκίνηση του ΟΦΗ: “Το συζητάμε και μεταξύ μας, ακόμα και στα θετικά είχαμε το μυαλό μας στο επόμενο παιχνίδι. Δεν αλλάζει τη νοοτροπία μας. Αυτό φέρνει την σταθερότητα στο παιχνίδι μας. Όπως έγινε προχθές, κρατάμε την σταθερότητα και κοιτάζουμε την συνέχεια χωρίς να έρθει η καταστροφή μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα”.

Για το αν αποτελεί έξτρα κίνητρο το αήττητο του ΠΑΟΚ: “Είναι ένα παιχνίδι – πρόκληση, όπως τα πήγαμε καλά με τον Ολυμπιακό έτσι και κόντρα στον ΠΑΟΚ θέλουμε να δείξουμε ότι ο ΟΦΗ ήταν, είναι και παραμένει μεγάλη ομάδα. Το έχουμε έξτρα κίνητρο στο μυαλό μας ότι ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος, όμως πίστεψε με αυτό θα το σκεφτείς πριν το ματς και όταν γίνει η σέντρα, όποιος αντίπαλος και αν είναι, αυτά φεύγουν από το μυαλό και θες να κερδίσεις όποιον έχεις απέναντι σου”.

Για την επιστροφή του στο Ηράκλειο μετά από 10 χρόνια: “Το λέω και με όποιον το συζητάω, ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω. Δεν έγινε νωρίτερα και τις δύο προηγούμενες φορές που ο ΟΦΗ ενδιαφέρθηκε για εμένα, έγινε την τρίτη και φαρμακερή. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει για την καριέρα μου. Σίγουρα, βοηθάει πως πέρα από τις σχέσεις που είχαμε στο παρελθόν με τον κύριο Σαμαρά και τον προπονητή μου, είναι γνώστες του ποδοσφαίρου και είναι δίπλα μας πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι και στο ανθρώπινο”.

Για τις δυνατότητες του ΟΦΗ: “Η ομάδα δεν έχει ταβάνι, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με ακρίβεια. Αυτά που έχουμε δείξει μέχρι στιγμής έχουν τις καλύτερες προδιαγραφές για το μέλλον της ομάδας. Το ταβάνι του ΟΦΗ δεν μπορείς να το πεις ούτε στο τέλος της χρονιάς γιατί το πλάνο της ομάδας δεν είναι μόνο για έναν χρόνο αλλά χτίζει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Σε βάθος χρόνου θα ξέρουμε το ταβάνι του ΟΦΗ, φέτος θα πω για το που είμαστε όταν φτάσουμε στον Μάη”.

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: “Το τι έχει γίνει στο παρελθόν, στο πως έχει φτάσει ο ΠΑΟΚ και πως έχουμε φτάσει εμείς φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Όλα θα χαθούν στα χαρτιά μόλις ξεκινήσει το ματς. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, όπως βέβαια και εμείς. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες παίζουν επιθετικά και το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί”.

Για το ότι είναι ο δεύτερος Μαρινάκης μετά τον θείο του Πέτρο που έπαιξε στον ΟΦΗ: “Όπως τον κοιτούσα όταν ερχόμουν στο γήπεδο μικρός και ήθελα να του μοιάσω ή να φτάσει η ώρα να παίξω όπως παίζει εκείνος, η ίδια χαρά είναι για εκείνον. Το να τον ξεπεράσω είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμένα γιατί έχει κάνει πολλά για τον ΟΦΗ, έχει πετύχει πάρα πολλά και να σκέφτομαι να τον ξεπεράσω είναι κάτι που μου δίνει έξτρα κίνητρο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook