Την Πέμπτη πάει στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο του Αυγενάκη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Την Πέμπτη 7/11 θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, της Βουλής, το σχέδιο Νόμου «Κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Maocolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με την χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς την Ολομέλεια για να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Για την Παρασκευή 8/11 πάντως, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ για να καταθέσουν προτάσεις.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων, περιορισμός σε τρεις των θητειών των προέδρων των Ομοσπονδιών και άλλες δύο φορές σε εκτελεστική θέση, με αναδρομική ισχύ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας μπάσκετ αφού θα πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ακόμη, κατάργηση της διάταξης για ένα χρόνο, στο δικαίωμα των προέδρων των Ομοσπονδιών να έχουν μισθό, ενώ δίνει το δικαίωμα στους αστυνομικούς να κάνουν χρήση βίντεο μέσω κινητών στις εξέδρες για τη σύλληψη οπαδών που δημιουργούν επεισόδια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook