Πρέσινγκ ψηλά και προσοχή στο τρανζίσιον

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ολοκληρώνει την προετοιμασία του για το κομβικό ματς κόντρα στην Ξάνθη και οι οδηγίες είναι συγκεκριμένες από τον Γιώργο Σίμο.

Με την τελευταία προπόνηση να γίνεται την Παρασκευή, ο ΟΦΗ γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που δεν βγαίνει από το “καβούκι” της αλλά την ίδια ώρα μπορεί να βγει στην αντεπίθεση και να κάνει την ζημιά. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαία τα νούμερα που προκύπτουν από την μέχρι τώρα παρουσία της στο πρωτάθλημα. Οι Ακρίτες ξέρουν καλά πως να αμύνονται και σε όλα τα παιχνίδια, είτε εντός – είτε εκτός έδρας, έχουν σκοπό την μαζική άμυνα και στην συνέχεια να κάνουν την ζημιά στις αντεπιθέσεις με τους Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ.

Αυτήν την εβδομάδα η προετοιμασία του ΟΦΗ έχει επικεντρωθεί πάρα πολύ στον περίεργο τρόπο παιχνιδιού της Ξάνθης με τον Γιώργο Σίμο να εστιάζει την προσοχή του στα δύο παραπάνω στοιχεία. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι παίκτες του Ραμίρεθ θα παίξουν μαζική άμυνα και την ίδια ώρα θα προσπαθήσουν να αντεπιτεθούν στην κόντρα επίθεση. Ο 41χρονος τεχνικός τόνισε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της προπόνησης της Πέμπτης ότι, λόγω του στυλ παιχνιδιού της Ξάνθης, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν ο ΟΦΗ θα βρίσκεται σε φάσεις επίθεσης προκειμένου να μην δώσει την δυνατότητα στον αντίπαλο τους να βρει χώρους για να βγάλει αντεπιθέσεις. Την ίδια ώρα, όταν ο ΟΦΗ θα βρίσκεται σε φάση επίθεσης, το πρέσινγκ πρέπει να ξεκινάει ακριβώς έξω από την περιοχή της Ξάνθης προκειμένου να κυνηγήσουν το εύκολο λάθος και παράλληλα να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Σεμέντο, Τσιλιανίδη που μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις τόσο για τους συμπαίκτες τους όσο όμως και σε επιθέσεις εναντίον ενός.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook