Εντατικά μαθήματα στα σουτ περιμένοντας το “ταμπούρι”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στον ΟΦΗ ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο με την κλειστή άμυνα της Ξάνθης και για αυτόν τον λόγο την Τετάρτη αφιερώθηκε αρκετός χρόνος σε σουτ μπροστά από μαζεμένους κώνους.

Η μεθοδολογία της προπόνησης διαφέρει στον ΟΦΗ και προσαρμόζεται πάνω στον αντίπαλο που θα βρουν μπροστά τους οι παίκτες του Γιώργου Σίμου. Όπως, λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν εντατικά μαθήματα σε επιθέσεις ένας εναντίον ενός προκειμένου να υπάρξει απόλυτη προσαρμογή σε άμυνα και επίθεση για τους εξτρέμ του ΟΦΗ (αλλά και αμυντικά σε αυτούς του Ολυμπιακού), έτσι και χθες η προπόνηση ήταν εξειδικευμένη στα σουτ έξω από την περιοχή της Ξάνθης.

Ο Γιώργος Σίμος έβαλε σε ξεχωριστό γκρουπ τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ και μπροστά τους είχε σχηματίσει, σε φάση άμυνας, αρκετούς κώνους που δεν είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους ζητώντας τους να κάνουν σουτ προς την εστία. Κάτι ανάλογο που θα δούμε και το Σάββατο καθώς, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα η Ξάνθη, προτεραιότητα της αποτελεί η μαζική άμυνα και πως δεν θα δεχτεί γκολ – αντί για να σκοράρει.

Στον ΟΦΗ γνωρίζουν καλά ότι οι ακρίτες θα έρθουν στο Ηράκλειο με σκοπό να παρουσιάσουν μια αμυντική διάθεση και παράλληλα να προσπαθήσουν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Ο σκοπός της παραπάνω άσκησης ήταν να δοκιμαστούν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ σε φάσεις μαζικής άμυνας και πως θα μπορέσουν να διασπάσουν την άμυνα της Ξάνθης. Κάτι που μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό “όπλο” για τους παίκτες όταν υπάρχουν στην ενδεκάδα ποδοσφαιριστές που έχουν καλό σουτ όπως οι Ναμπί, Νέιρα και Σεμέντο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook