Θέμα: Ο ΠΑΟΚ έπαιξε “ταμπούρι” – ο ΟΦΗ φουλ επίθεση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η επιθετική φιλοσοφία της ομάδας του Σίμου και ο θαυμασμός της ποδοσφαιρικής Ελλάδας αναδεικνύεται κάνοντας την σύγκριση με ένα άλλο ντέρμπι.

Τον Σεπτέμβρη του 2018 ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ που φεύγει νικητής από το “Καραϊσκάκη” κερδίζοντας τον με 1-0.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την επιθετική φιλοσοφία του ΟΦΗ και βέβαια επιβεβαιώνει τον θαυμασμό όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας για το δημιούργημα του Γιώργου Σιμου.

Παραθέτοντας παρακάτω τους πίνακες στατιστικών τόσο του αγώνα Ολυμπιακός – ΟΦΗ, όσο και του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ μπορεί να αντιληφθεί κάποιος εύκολα την ποδοσφαιρική επανάσταση που έχει φέρει η ομάδα του Γιώργου Σίμου στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αρχικά θα ξεκινήσουμε από τα ποσοστά της κατοχής της μπάλας όπου ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ έφτασε στο 60% ενώ με τον ΟΦΗ περιορίστηκε στο 53% έναντι 40% του ΠΑΟΚ και 47% του ΟΦΗ.

Όπως μπορείτε να δείτε στους παρακάτω πίνακες, με τον ΠΑΟΚ να παίζει τόσο αμυντικά – σχεδόν “ταμπούρι” – δέχτηκε 23 φάσεις ενώ απεναντίας είχε μόλις τέσσερις προς την εστία του Ολυμπιακού εν αντιθέσει με τον ΟΦΗ που δέχτηκε 16 τελικές αλλά έκανε και 7 από την πλευρά του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook