Χουάν Νέιρα: Ο τύπος που ομορφαίνει το παιχνίδι του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Αργεντινός μέσος που “χαϊδεύει” την μπάλα σε κάθε άγγιγμα της, επιβεβαιώνει την θέληση του ΟΦΗ να τον διατηρήσει στο ρόστερ του.

Με την πρώτη ματιά μέσα στο γήπεδο, δεν σου “γεμίζει” το μάτι όμως παρατηρώντας τον κάποιος το τι κάνει και που είναι, θαρρείς πως ο ρυθμός του είναι ράθυμος. Όμως είναι ο παίκτης που στον ΟΦΗ βρήκε μια νέα θέση παρότι πέρυσι ήρθε στο Ηράκλειο ως κανονικό “10αρι”.

Σε αυτήν την θέση έπαιξε μέχρι και τον περασμένο Γενάρη όταν και ήρθε ο Αντίλ Ναμπί. Ο Άγγλος πήρε την θέση στην 11αδα όμως μετά από λίγες αγωνιστικές ο Χάιμε Βέρα προχώρησε σε ένα τρικ που του βγήκε απόλυτα πετυχημένο: Τον καθιέρωσε σε μια θέση μέσου box to box που κάνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κόβει, μαρκάρει, πασάρει, δημιουργεί: Μετά από τρεις αγωνιστικές, ο Χουάν Νέιρα βρίσκεται σε δύο γκολ του ΟΦΗ ενώ ο τρόπος που ακουμπάει την μπάλα είναι εντυπωσιακός και χαρακτηριστικό ενός ποδοσφαιριστή που προέρχεται από την Αργεντινή.

Πέρυσι, στάθηκε άτυχος. “Βασανίστηκε” από δύο τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός δράσης για σημαντικό χρονικό διάστημα ωστόσο πρόλαβε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ.

Έστω και αν δεν ήταν η δουλειά του.

Φέτος δίχως να έχει το άγχος του να σκοράρει, δημιουργεί για τους συμπαίκτες του: Η πάσα που κάνει στον Μάνο στην φάση του 2-0 είναι μια από αυτές που λατρεύουν οι προπονητές. Κάθετη, ο Μάνος στο όριο του οφσάιντ και είναι τόσο έξυπνη που “τρυπάει” στα δύο την αντίπαλη άμυνα που δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Ώρες – ώρες τον παρακολουθείς στο γήπεδο και φαντάζεσαι πως ο Νέιρα ήρθε, για δεύτερη θητεία, στην Ευρώπη καθυστερημένα. Στα 29 προς 30 ενώ την ίδια ώρα οι συμπατριώτες του φεύγουν από την πατρίδα τους αρκετά χρόνια νωρίτερα.

O “El Gordo” (Ο Χοντρός) όπως τον φωνάζουν στην Αργεντινή λόγω των παραπανίσιων κιλών που είχε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, έχει βρει το λιμάνι του στο Ηράκλειο. Είναι κάτι που τον επηρεάζει ψυχικά, όπως κάθε Λατίνο που κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. Όμως εκείνος μετά από έξι μήνες παρουσίας στον ΟΦΗ, προσαρμόστηκε πλήρως από τον περασμένο Γενάρη και τα αποτελέσματα έχουν ξεκινήσει να κάνουν ήδη την εμφάνιση τους.

Σε αντίθεση με το Ναμπί που κάποιες φορές δείχνει να καθυστερεί την ανάπτυξη του ΟΦΗ, ο Νέιρα κάνει το ποδόσφαιρο απλό. Και αυτό είναι και το πιο όμορφο πράγμα στο ποδόσφαιρο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook