Η δικαίωση του πλάνου του Γιάννη Σαμάρα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ τελείωνε, ο ΟΦΗ όχι απλά κέρδιζε τον Παναθηναϊκό αλλά το έκανε με εμφατικό τρόπο δικαιώνοντας την επιμονή και την πίστη στο πλάνο του Διευθυντή ποδοσφαίρου του συλλόγου.

Στο ποδόσφαιρο όλα έχουν εξήγηση. Από την επιτυχία μέχρι και την μέγιστη αποτυχία, πάντα θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις. Είναι ένα άθλημα που σου δίνει το δικαίωμα να ψάξεις και να αναζητήσεις για το που βαδίζει ένας σύλλογος. Ο ΟΦΗ μετά από δύο αγωνιστικές τρελαίνει τον κόσμο όχι τόσο για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, όσο για το ποδοσφαιρικό πλάνο του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έχει παρουσιαστεί στο χορτάρι.

Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός του ποδοσφαιρικού τμήματος δικαιώνει στον μέγιστο βαθμό την υλοποίηση του σχεδιασμού του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Γιάννη Σαμαρά. Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ δημιούργησε μια ομάδα με βάση τον δικό του, ευρωπαϊκό, τρόπο σκέψης αφήνοντας στην άκρη τον πατροπαράδατη ελληνική σκέψη.

Μια ομάδα που έχει αρχές στον τρόπο με τον οποίο υλοποιεί τον σχεδιασμό της αλλά κυρίως διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό της έναν άνθρωπο με σπάνιες ποδοσφαιρικές γνώσεις.

Ο φετινός ΟΦΗ, ανεξάρτητα με το τι θα φέρει η φετινή χρονιά, δομήθηκε με σαφείς κανόνες αλλά και μελετημένη δουλειά. Η αναζήτηση ξεκινάει από την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αναζήτηση των παικτών μέχρι και την επιλογή του Γιώργου Σίμου.

Ο Γιάννης Σαμαράς δεν “φοβήθηκε” να δώσει τα ηνία στον 41χρονο που ναι μεν δεν έχει την εμπειρία από πάγκους, ως πρώτος προπονητής, όμως ο Γιώργος Σίμος διαθέτει την τεχνογνωσία, τις γνώσεις, το κίνητρο και την δίψα να πετύχει.

Το ποδοσφαιρικό πλάνο του ΟΦΗ κινήθηκε γύρω από το νέο τρόπο παιχνιδιού που μόνο εύκολος δεν είναι. Είδαμε πως η ΑΕΚ επιχείρησε να αλλάξει την φιλοσοφία της με τον Καρντόσο όμως απέτυχε πάνω στον μήνα και ο Πορτογάλος αποχώρησε.

Αυτό που επιχειρεί ο ΟΦΗ δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο όμως μέσα από τις δυσκολίες το ποδοσφαιρικό εγχείρημα του ΟΦΗ μεγαλώνει. Ο Γιάννης Σαμαράς δημιούργησε μια ομάδα, από τους παίκτες που ήρθαν μέχρι την επιλογή του προπονητή αλλά και την περαιτέρω στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ακόμα και στο θέμα των στόπερ που, ναι έχει καθυστερήσει, το παράδειγμα του Νούνιες στον Παναθηναϊκό αναδεικνύει την αυτογνωσία του Διευθυντή Ποδοσφαίρου: Καλύτερα να πάρει παίκτη που θα ταιριάζει στα “θέλω” του ποδοσφαιρικού τμήματος παρά να βιαστεί και να βάλει στο ρόστερ έναν παίκτη απλά για να τον βάλει. Ο Παναθηναϊκός το έκανε με τον Πορτογάλο και απέτυχε παταγωδώς.

Όλα στο ποδόσφαιρο είναι μια αλληλουχία γεγονότων. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δεν μπορείς να ξεκινήσεις από το Α και να πεις στο Γ, δίχως πρώτα να περάσεις από το Β.

Και η “ποδοσφαιρική αλφαβήτα” του Γιάννη Σαμαρά τα έχει όλα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook