Θέμα: Γιατί ο ΟΦΗ πήρε τον “Δέλη”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Κώστας Παπαδόπουλος γράφει από την Ολλανδία για τους λόγους που ο ΟΦΗ προχώρησε στην, όχι και τόσο ξαφνική τελικά, μεταγραφή του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη.

Με την απόκτηση του “Δέλη”, ο ΟΦΗ έκλεισε τις θέσεις στα δύο άκρα της άμυνας και πλέον “φουλάρει” για τις θέσεις των δύο στόπερ όπου και εκεί αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις. Μέχρι και πριν από μια-δύο ημέρες, πριν δηλαδή βγει στην επιφάνεια η επικείμενη απόκτηση του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, επικρατούσε η ερώτηση για το αν ο Κοροβέσης θα μείνει ως ο μοναδικός αριστερός μπακ στο ρόστερ του ΟΦΗ.

Ήταν γνωστό από πέρυσι πως ο Δεληγιαννίδης μπορούσε να παίξει τόσο ως δεξί, όσο και ως αριστερό μπακ. Άλλωστε, στον ΠΑΟΚ χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την θέση ενώ όταν ήρθε στον ΟΦΗ, ο Νίκος Παπαδόπουλος τον έβαλε να παίξει στα αριστερά στα φιλικά που έγιναν στο Καρπενήσι. Είναι γεγονός ότι στο πρωτάθλημα, όσες φορές αγωνίστηκε, έπαιξε ως δεξιός μπακ. Ωστόσο για τον Δεληγιαννίδη υπάρχει ένα έξτρα στοιχείο – που ήταν και εκείνο που εν τέλει έκανε τον ΟΦΗ να επιμείνει για την απόκτηση του. Και γράφουμε “να επιμείνει” γιατί ο ΟΦΗ είχε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον 23χρονο ποδοσφαιριστή εδώ και αρκετές εβδομάδες, πριν καν αναχωρήσει για την Ολλανδία με τον ΠΑΟΚ.

Στον ΟΦΗ εκτίμησαν πρώτιστα τον χαρακτήρα του. Παρότι επί Βέρα, έπαιξε ελάχιστα έως καθόλου, ο Δεληγιαννίδης δεν έβγαλε μουρμούρα, το κλίμα στα αποδυτήρια δεν διαταράχθηκε και συνέχισε να δουλεύει στις προπονήσεις. Έδειξε επαγγελματισμό και επιπλέον παρουσίασε έναν πολύ καλό χαρακτήρα εντός των αποδυτηρίων. Κάτι που για τον ΟΦΗ αποτελεί απαράβατο χαρακτήρα.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του “Δέλη”, ο 23χρονος ανταποκρίθηκε και στις δύο θέσεις οπότε και ο Γιάννης Σαμαράς είχε εξαρχής θετική άποψη για εκείνον. Πλέον, στον ΟΦΗ προορίζεται για την θέση του αριστερού μπακ – αφού δεξιά υπάρχουν Μπράουν, Μαρινάκης – και θα την μοιραστεί μαζί με το Νίκο Κοροβέση. Στον ΟΦΗ θέλουν όχι μόνο να έχουν ένα ρόστερ με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, αφού με την απόκτηση του Δεληγιαννίδη ο ΟΦΗ έκανε δικό του 100% έναν ποδοσφαιριστή που είναι, μόλις, στα 23 του χρόνια, αλλά και να υπάρχει μια ισορροπία σε όλες τις θέσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook