Tα δεδομένα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Η Σούπερ Λιγκ 1 αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου.

– Smart Notifications: Live ενημέρωση για την εξέλιξη των αγώνων!

Τον Αύγουστο θα ξεκινήσει με το… καλό η νέα Σούπερ Λιγκ 1 και πάμε να ανακεφαλaιώσουμε τα έως τώρα δεδομένα:

Στην νέα Super League θα έχουμε διεξαγωγή playoffs για την ανάδειξη πρωταθλητή για τις θέσεις 1-6 αλλά και play out για την παραμονή για τις θέσεις 7-14.

Σε ότι αφορά στο πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν, η απόφαση που υπάρχει είναι για υποβιβασμό δύο ομάδων.

Mε το νέο μοντέλο διεξαγωγής δεν θα διαφοροποιείται η βαθμολογία που είχαν «χτίσει» οι ομάδες στην κανονική περίοδο. Θα μεταφέρεται η συγκομιδή που είχαν κάνει σε 26 αγωνιστικές.

Για το Kύπελλο: 

Αποφασίστηκε η κατάργηση των ομίλων στη φάση των «32», η είσοδος των ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη από τη φάση των «16» και έπειτα, ενώ δεν θα αλλάξει η διαδικασία του τελικού του θεσμού ο οποίος παραμένει μονός.

Το νέο πλάνο πάνω στο οποίο βασίζεται ο θεσμός του κυπέλλου την νέα ποδοσφαιρική χρονιά κινείται πάνω σε τρεις άξονες, όπως να προσφέρει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο με πιο δυνατά και ποιοτικά παιχνίδια, επίσης οι ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρώπη να έχουν λιγότερα παιχνίδια εντός συνόρων με σκοπό να είναι πιο ανταγωνιστικές στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους προς όφελος των σωματείων αλλά και της Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA από την μεγαλύτερη συγκέντρωση βαθμών και τέλος την μεγαλύτερη εξασφάλιση εσόδων για την διοργανώτρια αρχή.

1. Super league1: 14 Ομάδες
2. Super league2: 12 Ομάδες
3. Football League: 14 Ομάδες

Θα γίνει μονός τελικός σε γήπεδο το οποίο θα αποφασίζεται, αφού γίνουν γνωστές οι ομάδες που έχουν περάσει σε αυτόν…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook