“Ο ΟΦΗ παρέμεινε στην Σούπερ Λιγκ όταν όλοι πόνταραν στον υποβιβασμό του”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για την αγάπη που νιώθει και ζει στο Ηράκλειο μίλησε ο Χάιμε Βέρα σε ιστοσελίδα της Χιλής.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε στην ιστοσελίδα “lahora.cl” και στάθηκε στην μεγάλη ανατροπή που έκανε η ομάδα μέσα στους τελευταίους μήνες. “Ο ΟΦΗ πήγαινε απευθείας για υποβιβασμό. Καταφέραμε να πετύχουμε μια αλλαγή όταν κανένας δεν το περίμενε και όταν τα στοιχήματα ήταν κατά μας πως η ομάδα θα υποβιβαζόταν. Στα τελευταία τρία παιχνίδια πετύχαμε τον στόχο και καταφέραμε να κερδίσουμε την παραμονή μας πετυχαίνοντας το γκολ στο τελευταίο λεπτό ” λέει αρχικά ο Χάιμε Βέρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάιμε Βέρα

Τώρα είσαι σαν ροκ σταρ στην Κρήτη

“Όλα ήταν πολύ όμορφα, αυτό που έζησα ήταν ότι πιο εντυπωσιακό έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο. Είμαι σε μια ομάδα που την αγαπάω πάρα πολύ. Πριν από 30 χρόνια ήμασταν εδώ παίκτες με τον Αλεσάντρο Ίσις και τώρα οι γονείς και οι παππούδες όσων μας έζησαν μιλούν στα παιδιά τους για εμάς. Μπήκαμε στην ιστορία της ομάδας εκπροσωπώντας την Χιλή στην Ελλάδα”.

Πως είναι να δουλεύεις με την ελληνική κουλτούρα

“Είναι εντελώς διαφορετική, έπρεπε να εξασκηθούμε πολύ στην εκμάθηση της γλώσσας. Υπήρχαν 10 διαφορετικοί ξένοι και έπρεπε να μεταφράζουμε όσα λέμε στην αγγλική γλώσσα για να μπορούν να μας καταλάβουν”.

Και η ελληνική γλώσσα;

“Τα ελληνικά μας δεν ήταν άψογα αλλά ποτέ δεν μας κορόιδεψαν. Δεν το έχουν στο dna τους όπως στην Χιλή όπου κάνουν πλάκα με τα πάντα”.

Είναι μια ρεβάνς για το ότι δεν πήρες ποτέ ευκαιρία στην Χιλή;

“Πάντα ένιωθα πολύτιμος εδώ. Δε σκέφτομαι στην δουλειά για “ρεβάνς”, πάντα είχα ένα στυλ στην Χιλή και αυτό αναγνωρίζεται. Δεν είχα την ευκαιρία να προπονήσω ένα μεγάλο club στην Χιλή επειδή οι ιδιοκτήτες τους είχαν αλλού το μυαλό τους όμως αυτό δεν με κάνει να χάσω τον ύπνο μου. Δείτε που βρίσκομαι τώρα!”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook