Ο Βέρα, ο Δέλλας και το δίπλωμα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οι προσωπικές σχέσεις που “ξεχειλώθηκαν” από τα ΜΜΕ και ο Χάιμε Βέρα. Το Gentikoule αναλύει. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Πάμε ξανά να αναλύσουμε ένα θέμα που είναι γνωστό, έχει γραφτεί από τον περασμένο Γενάρη και αναδείχθηκε ξανά τώρα μετά και την συνέντευξη του Χάιμε Βέρα που δημιούργησε αίσθηση. Ωστόσο, για όσους… έπεσαν τώρα από τα σύννεφα, να πούμε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Χάιμε Βέρα με το δίπλωμα του δεν είναι τωρινό αλλά από την πρώτη μέρα που ήρθε στον ΟΦΗ. Μάλιστα, δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι εκείνος που δηλωνόταν ως προπονητής ήταν ο Νίκος Καραμπετάκης – κάτι απολύτως τυπικό βέβαια.

Πλέον οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ έχουν αλλάξει και έχουν γίνει πολύ πιο αυστηροί. Ο Βέρα περιέγραψε αυτήν την αυστηρότητα με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο που λέει όλη την αλήθεια για το πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αντιμετωπίζει τους διπλωματούχους προπονητές από την Λατινική Αμερική. Πλέον, η άδεια παραμονής ενός εργαζόμενου σε μια χώρα της Ευρώπης σχετίζεται άμεσα και με την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος που για τους επαγγελματίες προπονητές αυτή είναι το δίπλωμα που έχουν. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε πως πριν από μερικό καιρό ο γιος του Χάιμε Βέρα, Γιάννης είχε ταξιδέψει στην Αθήνα καθώς αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα και χρειάστηκε να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στην Ελλάδα. Χωρίς δίπλωμα, οι Χιλιανοί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν και μόνιμη άδεια παραμονής στην χώρα μας.

Πράγματι το θέμα το γνωρίζουν στον ΟΦΗ από την πρώτη μέρα που ήρθαν στην Ελλάδα οι δύο Χιλιανοί και κανένας μέσα στην ομάδα δεν εξεπλάγη από όλα όσα είπε χθες ο Χάιμε Βέρα. Όπως επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως όντως το θέμα είναι σοβαρό και για αυτόν τον λόγο, στην ΠΑΕ, δίνουν πολύ μεγάλη σημασία. Όμως σε καμία περίπτωση δεν ενημέρωθηκαν χθες αλλά ούτε και τον τελευταίο μήνα. Ήδη και σε συνεργασία με το νομικό επιτελείο του ΟΦΗ στέλνονται συνεχώς στην ΟΥΕΦΑ τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται να φτάσουν για το δίπλωμα του Χάιμε Βέρα και για αυτόν τον λόγο δεν είπε τυχαία ο τελευταίος ότι μπορεί να πάει για συνέντευξη στην Ελβετία.

Η παραφιλολογία για Δέλλα

Πάμε τώρα και στην παραφιλολογία που έχει ξεσπάσει για τον ΟΦΗ και τον Τραϊανό Δέλλα. Εδώ μλάμε για την ελληνική μορφή της δημοσιογραφίας. Τι εννοούμε; Εννοούμε ότι το θέμα Δέλλα σέρνεται εδώ και πολλούς μήνες χωρίς ο ΟΦΗ να έχει καμία ευθύνη. Και ο λόγος που σέρνεται προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την προσωπική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον Μιχάλη Μπούση και τον πρώην τεχνικό του Παναιτωλικού. Με λίγα λόγια δεν είναι προϊόν ρεπορτάζ αλλά προϊόν κουτσομπολιών.

Μάλιστα το εντυπωσιακό με την σύνδεση του ονόματος του ΟΦΗ με τον Δέλλα είναι ότι πως την “πατρότητα” της αποκλειστικότητας την διεκδικούν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά Μέσα και καμία δεκαριά δημοσιογράφοι – όλοι από την Αθήνα που όταν το ψάξεις λίγο καλύτερα θα σου πουν ότι… “επικαλούνται πληροφορίες από το Ηράκλειο”.

Το θέμα Δέλλα ανακινείται από τον περασμένο Οκτώβρη όταν και ο Μιχάλης Μπούσης ανέλαβε τα ηνία του ΟΦΗ. Έκτοτε, ο Δέλλας έχει… έρθει στον ΟΦΗ καμιά δεκαριά φορές και η κορύφωση της παραφιλολογίας εντάθηκε τον περασμένο Γενάρη όταν και βγήκε το διαζύγιο ανάμεσα στον σύλλογο και το Νίκο Παπαδόπουλο.

Αντί για επίλογο αυτό: Θέμα Δέλλα δεν υπάρχει – ακόμα και αν δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα με την παραμονή του Χάιμε Βέρα. Δεν προκύπτει από πουθενά αλλά πολύ περισσότερο δεν προκύπτει και από κανέναν εντός ΟΦΗ. Όμως το σημαντικότερο όλων είναι το εξής στοιχείο: Πως ο Μιχάλης Μπούσης δεν μπλέκεται στα πόδια των μελών της διοίκησης για ότι έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό τμήμα όπου το απόλυτο κουμάντο το κάνει ο Γιάννης Σαμαράς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook