Θέμα: Κάθε δανεικός και μια ξεχωριστή ιστορία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πέραν των παικτών που μένουν ελεύθεροι, πέντε ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στον ΟΦΗ ως δανεικοί και το Gentikoule αναλύει τα δεδομένα για κάθε περίπτωση που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η κατηγορία των δανεικών αποτελεί μια ξεχωριστή για την στελέχωση του ρόστερ της επόμενης περιόδου. Φερέιρα, Γιώργος Γιακουμάκης, Μάρκο Μιχόγεβιτς, Μιγκέλ Μεγιάδο και Παναγιώτης Δεληγιαννίδης αγωνίστηκαν φέτος με την φανέλα του ΟΦΗ και κάθε ένας από αυτούς είναι και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την επόμενη σεζόν.

Μιγκέλ Μεγιάδο

Ένας εκ των πολυτιμότερων παικτών του ΟΦΗ κατά την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Για την ποιότητα του Αργεντινού μέσου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ωστόσο η ρήτρα αγοράς του από την Τσακαρίτα ανέρχεται στις 500.000 ευρώ. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό που γίνεται κατανοητό πως δεν αποτελεί ρεαλιστικό στόχο για να αγοραστεί ο Μεγιάδο από τους Αργεντινούς. Σαφώς και σε περίπτωση διαπραγματεύσεων μπορεί να υπάρξει κοινό σημείο ανάμεσα στον ΟΦΗ και την Τσακαρίτα ώστε ο σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος να συνεχίσει στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που καλείται να λύσει ο ΟΦΗ αφού ναι μεν η αξία του είναι τεράστια μέσα στο γήπεδο ωστόσο το buy out του συμβολαίου του από την Τσακαρίτα είναι πολύ μεγάλο.

Φερέιρα

Ήδη για τον Βραζιλιάνο έχει γίνει γνωστό πως η εταιρεία που τον εκπροσωπεί ανακοίνωσε πως θα παραμείνει στον ΟΦΗ και την επόμενη σεζόν. Ο ΟΦΗ θα αποκτήσει τα δικαιώματα του από την Ουνίδο Κουρίκο αγοράζοντας τον από τους Χιλιανούς και μένει να δούμε πότε θα επισημοποιηθεί η απόκτηση του. Κόντρα σε όλα όσα γράφονται στην Αθήνα περί ΑΕΚ, ο παίκτης θα συνεχίσει να φοράει την φανέλα του ΟΦΗ και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Γιώργος Γιακουμάκης

Ο Ηρακλειώτης επιθετικός ήρθε και βοήθησε στον μέγιστο βαθμό. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας το γεγονός ότι ο Γιακουμάκης ήρθε από την ΑΕΚ ενώ βρισκόταν σε αγωνιστική απραξία, σκόραρε και γενικά έδειξε πως “έδεσε” με τον ΟΦΗ. Για την παραμονή του στον ΟΦΗ υπάρχουν μόνο πλεονεκτήματα και υπενθυμίζουμε ότι εκείνος που έχει την οψιόν αγοράς από την ΑΕΚ. Θα γίνει κουβέντα ανάμεσα στις δύο ομάδες για την ενεργοποίηση της ωστόσο σίγουρα θα πέσουν στο τραπέζι και διάφορα άλλα ενδεχόμενα που έχουν να κάνουν με το καθεστώς ιδιοκτησίας του ποδοσφαιριστή. Το αν θα μείνει ο Γιακουμάκης στον ΟΦΗ είναι κάτι που περισσότερο εξαρτάται από τον ΟΦΗ και λιγότερο από την ΑΕΚ αλλά σημαντικό ρόλο θα παίξει και το “θέλω” του ίδιου του 25χρονου επιθετικού.

Μάρκο Μιχόγεβιτς

Ο Βόσνιος ήταν ο πιο σταθερός, σε απόδοση, κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η απουσία του στους αγώνες μπαράζ με τον Πλατανιά φάνηκε αρκετά και πλέον επιστρέφει στον ΠΑΟΚ. Θεωρείται σχεδόν απίθανο να μείνει στον ΟΦΗ καθώς αφενός ο ΠΑΟΚ δαπάνησε ένα αρκετά μεγάλο ποσό, που ξεπέρασε το 1,5 εκ. ευρώ, για να τον αποκτήσει από την Βοσνία και αφετέρου για να τον αγοράσει δεν μπορεί να ακολουθήσει το υπάρχον ποσό. Συν τοις άλλοις υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως ο παίκτης έχει ήδη πρόταση από την Γερμανία ώστε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Παναγιώτης Δεληγιαννίδης

Ήρθε στον ΟΦΗ το περσινό καλοκαίρι με αρκετές προσδοκίες. Στο ξεκίνημα της περιόδου δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα περίμενε κανένας ενώ είχε έναν εντυπωσιακό Δεκέμβρη με δύο γκολ κόντρα σε Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης. Με την έλευση των Βέρα, Ίσις αλλά και εκείνη του Μπράουν, ο Δεληγιαννίδης έχασε την θέση του στην ενδεκάδα και στην συνέχεια στην αποστολή με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν μηδενική συμμετοχή στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook