Το… παίρνει πάνω του ο Βασιλειάδης

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Βαδίζουμε ολοταχώς προς τελικό Κυπέλλου χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Τα όσα αναφέρει η “LIVE SPORT”: 

“Βαδίζουμε ολοταχώς προς τελικό Κυπέλλου ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Αν και στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να πεις πως κάτι είναι «τελεσίδικο», αφού οι εξελίξεις ενδέχεται να ανατρέψουν τα δεδομένα, αυτή την στιγμή οι πιθανότητες γέρνουν συντριπτικά προς την περίπτωση της διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Και εκείνος που θα πάρει πάνω του μια τέτοια απόφαση είναι ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, έχοντας – προφανώς – το ΟΚ του Αλέξη Τσίπρα. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τον κίνδυνο σοβαρών επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Και ο κ. Βασιλειάδης δείχνει τούτες τις ώρες αποφασισμένος να προχωρήσει σε μία απόφαση η οποία αποτελεί μεν «ήττα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το κράτος, που αδυνατεί να διασφαλίσει την τέλεση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, όμως σύμφωνα με την κυβερνητική θέση θα εξασφαλίσει τουλάχιστον την δημόσια τάξη και θα αποτρέψει επεισόδια, άρα και ενδεχόμενη τιμωρία των δύο ομάδων.

Αυτός, ο τρόμος τιμωρίας δηλαδή, κυριαρχεί στο μυαλό  των ανθρώπων και των δύο ΠΑΕ. Πρωτίστως του ΠΑΟΚ, ο οποίος για πρώτη φορά θα παίξει ως πρωταθλητής Ελλάδας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχει περίπτωση, δημόσια, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να παραδεχθούν ότι… προτιμούν να γίνει ο τελικός χωρίς κόσμο. Σε επικοινωνιακό επίπεδο μάλιστα λένε δημοσίως ότι είναι αντίθετοι στο σενάριο των κεκλεισμένων των θυρών. Είναι βέβαιο όμως πως και στις δύο ΠΑΕ θα… αναπνεύσουν με ανακούφιση στο άκουσμα της απόφασης για διεξαγωγή του τελικού χωρίς κόσμο.

Γιατί αυτό θα «χρεωθεί»στον Γιώργο Βασιλειάδη και γιατί έτσι εκείνες δεν θα χρειάζεται να «απολογηθούν» στους οπαδούς τους! Όσο για την ΕΠΟ: Σε off the record  συζητήσεις και η ομοσπονδία δεν είναι αντίθετη στην πρόθεση Βασιλειάδη. Άσχετα τι θα πει προς τα έξω για τους δικούς της λόγους…

Εδώ και καιρό ο κ. Βασιλειάδης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, από την πλευρά της οποίας θεωρείται ξεκάθαρο ότι αν διεξαχθεί τελικός με κόσμο υπάρχει άμεσος κίνδυνος η Αθήνα να μοιάζει με… εμπόλεμη ζώνη την παραμονή και τη μέρα του αγώνα. Όχι τόσο μέσα στο ΟΑΚΑ όσο έξω – και στις γύρω περιοχές – από αυτό.

Η Αστυνομία εγγυάται την καταστολή τυχόν επεισοδίων, δεν μπορεί όμως να εγγυηθεί την πρόληψη. Κι αυτό «καίει» την κυβέρνηση. Υπάρχει μάλιστα και μία επιπλέον πολύ σοβαρή πληροφορία που δόθηκε στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Η Αστυνομία φοβάται πολύ πως ακόμη κι αν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ δεν προκαλέσουν το παραμικρό, υπάρχει άμεσος κίνδυνος προβοκάτσιας από οπαδούς άλλης ομάδας. Και τούτο είναι κάτι που με βάση τις πληροφορίες της το θεωρεί πάρα πολύ πιθανό…

Ο Γιώργος Βασιλειάδης επαναλαμβάνει διαρκώς ότι δεν πρόκειται να ρισκάρει την περίπτωση επεισοδίων εξαιτίας της τεράστιας αντιπαλότητας που υπάρχει την τελευταία διετία ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και προτιμάει να πάρει πάνω του όλο το «κόστος» για μια απόφαση με την οποία θα «κλείσει»το ΟΑΚΑ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook