“Ο ΟΦΗ πήρε τηλεοπτικό συμβόλαιο με κανόνες αγοράς και άλλοι πήραν εκατομμύρια”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, μίλησε στην εκπομπή «Full Επίθεση» του ARENA FM 89.4 για την αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την κατάσταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Εδώ και έναν χρόνο, κι από την πρώτη στιγμή που ακούσαμε τον κ. Βασιλειάδη να προσπαθεί να αλλάξει τη δομή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, λανθασμένα, στείλαμε αλλεπάλληλες επιστολές στην Ομοσπονδία. Θεωρούμε πως παραβιάζεται παράφορα το άρθρο του καταστατικού και η μόνη αρμόδια αρχή που πρέπει να αποφασίζει κάτι τέτοιο είναι η ΕΠΟ.

Ο τρόπος που γίνεται η αναδιάρθρωση είναι λάθος. Γίνεται μια δωροδοκία για να περάσει αυτό που θέλει ο κ. Βασιλειάδης. Εκμεταλλεύτηκε την οικονομική ανέχεια μερικών ομάδων, γι’ αυτό και μοίρασε εκατομμύρια από δημόσιο χρήμα, την στιγμή που άλλες ομάδες όπως ο ΟΦΗ, έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με τους κανόνες της αγοράς. Όση ήταν η αξία της ομάδας, τόσα χρήματα αποφάσισαν να του δώσουν. Φταίνε όλοι γι’ αυτό, αναδιάρθρωση δεν χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται αναδιάρθρωση των μυαλών, στους ανθρώπους που κανονίζουν πως θα είναι το ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς οι Υπουργοί, οι Υφυπουργοί, οι ιδιοκτήτες ομάδων, πρέπει να πάνε σε άλλη κατεύθυνση, όχι να μειώσουν τις ομάδες. Η Πορτογαλία, το Βέλγιο, πως διαπρέπουν ; Δεν γίνεται να σκορπάμε 52.000.000 ευρώ έτσι. Γιατί δεν δίνονται χρήματα στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ; Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ. Είμαι αντίθετος στον άνθρωπο που προσπαθεί να επιβάλλει την αναδιάρθρωση, και στις μεθόδους αυτές.

Υπάρχουν ομάδες που πριν 20 μήνες ήταν σε άλλες κατηγορίες, με άλλο όνομα, και τώρα ξαφνικά είναι ομάδα Σούπερ Λιγκ. Πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία, πρέπει να αλλάξει τακτική ο καθένας. Πρέπει να βρεθούν τρόποι να σταματήσουν να συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στην Φούτμπολ Λιγκ. Είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στα στημένα παιχνίδια.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος θεωρώ πως είναι παράγοντας που μπορεί να βελτιώσει πράγματα, είναι έμπειρος, έχει μεράκι, έχει ήθος. Τον ξέρω 20 χρόνια, αλλά απορώ πως επιτρέπει να γίνεται όλο αυτό. Κι εγώ ζητάω χρήματα, γιατί δεν δίνει σε εμένα ο κ. Βασιλειάδης ; Στερεί λεφτά από τον ελληνικό λαό, κόβει συντάξεις, άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια τώρα, κι αυτός δίνει 52.000.000 ευρώ σε αυτούς που κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο ; Δεν γίνεται να αποφασίζει ο Πρωθυπουργός στο παρά πέντε».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook