Τι ακριβώς θα γίνει με την αναδιάρθρωση, το πλάνο και οι απορίες!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον εμπειρογνώμονα της UEFA Πετρ Φούσεκ, ο οποίος έχει ρόλο υπερσυμβούλου στην ελληνική ομοσπονδία, μπέρδεψε παρά έδωσε απαντήσεις.

Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αναδιάρθρωσης και υπήρξαν δεσμεύσεις ότι θα έρθει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση της… Super League 2.

Η τροπολογία θα έρθει άμεσα στη Βουλή, μιας και απομένουν λεπτομέρειες για να είναι απολύτως έτοιμη. Βέβαια, υπήρξε και δέσμευση από την πλευρά της ΕΠΟ πως για να μην φανεί ότι γίνεται παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, θα υπάρξει επιστολή της ομοσπονδίας προς τον υφυπουργό, όπου θα αναφέρει όλα αυτά που έχουν αποφασιστεί και αφορούν τη μείωση των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία σε 14 από τη νέα χρονιά, τη δημιουργία της Super League 2 και όχι μόνο. Σημειωτέον ότι η αναδιάρθρωση έχει συμφωνηθεί από το καλοκαίρι του 2018 και αναγράφεται στις προκηρύξεις των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Και γιατί το συζητάμε; Ο μόνος τρόπος που θα μπορέσει να ακυρωθεί, είναι να υπάρξει αναθεώρηση από τις λίγκες κατά παρέκκλιση των προκηρύξεων, όμως θα έπρεπε να την επικυρώσει η ΕΠΟ. Όπως συνέβη το καλοκαίρι με την περίπτωση του Παναθηναϊκού, όπου ο υποβιβασμός μετατράπηκε σε -6 και περιορισμό μεταγραφών λόγω της μη χορήγησης άδειας για ελλιπή φάκελο.

Τι γίνεται με τα τηλεοπτικά;

Η ΕΠΟ δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Αν δηλαδή δεν γίνει αναδιάρθρωση, θα πρέπει αυτομάτως να… σπάσει και το τηλεοπτικό συμβόλαιο των επτά ΠΑΕ της Super League με την ΕΡΤ, αφού είναι αλληλένδετο.

Αν εντέλει ισχύσουν τα της αναδιάρθρωσης θα υπάρχουν 12 ομάδες με συμβόλαιο με την ΕΡΤ, της Super League 2, και όλες της νέας Football League. Με τι ποσά όμως;

Τι σημαίνει… Super League 2;

Σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί για δομή της Super League 2, θα έχει 12 ομάδες. πέφτουν οι τρεις τελευταίοι και ο 13ος της Super League δίνει μπαράζ παραμονής / ανόδου με τον δεύτερο της Football League. Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση της Football League θα συμμετάσχουν στη Super League 2. Βάσει αναδιάρθρωσης, οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ’ Εθνική, δηλαδή θα χάσουν… δύο κατηγορίες. Και Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ’ Εθνική, που θα μετονομαστεί σε Football League. Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι τελευταίοι τέσσερις πέφτουν δύο κατηγορίες…


Νίκος Μποζιονέλος | digitalinfo.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook