Τι είχε συμβεί στο “Κoriopolis” και το ισχυρό δεδικασμένο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η είδηση του υποβιβασμού του ΟΦΗ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία όμως υπάρχει και προηγούμενο από το καλοκαίρι του 2011.

Στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η δεύτερη φορά που επιβάλλεται σε μια ομάδα η ποινή του υποβιβασμού ως κατηγορούμενη για χειραγωγημένο παιχνίδι. Ανάλογα περιστατικά είχαν συμβεί το 2011 στην πολύκροτη υπόθεση του “Koriopolis” όπου τότε είχε αποφασιστεί ο υποβιβασμός των Αστέρα Τρίπολης, Καβάλας, Ολυμπιακού Βόλου και Ηλιούπολης.

Μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν βγει στην δημοσιότητα, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό των τεσσάρων παραπάνω ομάδων που στην συνέχεια άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Όλες οι ομάδες, πλην της Ηλιούπολης που τελικώς υποβιβάστηκε, δικαιώθηκαν σε δεύτερο βαθμό κερδίζοντας την παραμονή τους στην Σούπερ Λιγκ.

Στην συνέχεια η ΕΕΑ αποφάσισε τον υποβιβασμό των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας καθώς θεώρησαν ότι δεν έγινε καμία μεταβίβαση μετοχών από τους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη.

Επί της ουσίας η δικαίωση των τριών ομάδων από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δημιουργεί ένα ισχυρό δεδικασμένο για την υπόθεση του ΟΦΗ που θα προχωρήσει μέχρι τέλους για την δικαίωση του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook