Ακάθεκτος ο Βασιλειάδης για την αναδιάρθρωση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δηλώσεις για το αθλητικό νομοσχέδιο που βρίσκεται προς διαβούλευση στη Βουλή παραχωρεί ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Μεταξύ άλλων, στο αθλητικό νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι αλλαγές που θα σημάνουν από τη νέα αγωνιστική σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2.

Σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, μένει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά και ποια ποσά συγκεκριμένα θα μοιραστούν οι ΠΑΕ που θα πάρουν μέρος τη νέα σεζόν στο νέο αυτό πρωτάθλημα.

Γενικότερα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το “τεχνικό” μέρος της αναδιάρθρωσης που έρχεται πλέον όσο πλησιάζουμε στο τέλος της τρέχουσα σεζόν, στο προσκήνιο.

Οι σχετικές δηλώσεις από τον Γιώργο Βασιλειάδη είναι οι εξής:

«Το νομοσχέδιο έρχεται για να λύσει δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Το πρώτο είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Καλύπτουμε κενά και φτιάχνουμε μια νέα ανεξάρτητα αρχή, που θα ασκεί τον πραγματικό ελεγκτικό της ρόλο και θα προλαμβάνει φαινόμενα που δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε, όπως το να μην επιτρέψουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον υγιή αθλητισμό να παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία.

Το δεύτερο είναι ότι βάζουμε κανόνες που διασφαλίζουν την διαφάνεια στις ομοσπονδίες, την συμμετοχή της μειοψηφίας, την απλή αναλογική, τον οικονομικό έλεγχο, την λογοδοσία. Επιπλέον υπάρχουν διατάξεις για τα θέματα της βίας. Δεν επαναφέρουμε το ιδιώνυμο, αλλά εξασφαλίζουμε ότι όσοι συλλαμβάνονται και με την άσκηση της ποινικής δίωξης, θα μπορεί να τους απαγορευτεί η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους.

Με το σύνολο των διατάξεων μπορούμε να χαράξουμε μια νέα μέρα, με διαφάνεια και αξιοπιστία, που δεν θα χρειαστεί τα ζητήματα του αθλητισμού να λύνονται στις δικαστικές αίθουσες και στα ανακριτικά γραφεία».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook