Πως ο ΟΦΗ κατέληξε στο “όχι” για την αναδιάρθρωση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τους ΠΑΟΚ, Λάρισα, που τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης και το Gentikoule αναλύει το πως έφτασε σε αυτήν την απόφαση.

Με θέση που πήρε ο ΟΦΗ το πρωί της Τρίτης τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης και του νομοσχεδίου που προωθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για την μείωση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Το κλίμα φάνηκε χθες αρχικά με την τοποθέτηση του Γιώργου Σαμαρά στην σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης και σήμερα ήρθε και το επόμενο επεισόδιο.

Γιατί έφτασαν όμως στον ΟΦΗ στο σημείο να πάρουν θέση για την υπόθεση της αναδιάρθρωσης ενώ η υπόθεση δείχνει να οδεύει στην τελική ευθεία της; Στον ΟΦΗ βάζοντας στην άκρη το “εγώ” του συλλόγου καθώς ο δικός του σχεδιασμός δεν αλλάζει, υποστηρίζουν (και όχι άδικα) πως μια τέτοια ιστορία θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση των ερασιτεχνικών ομάδων αλλά και εκείνων της Football League.

Ουσιαστικά, οι τελευταίες που θα υποβιβαστούν από την Football League δεν θα πέσουν μια κατηγορία αλλά δύο καθώς δεν θα αγωνιστούν όχι μόνο στην Σούπερ Λιγκ 2 ή την Football League αλλά στην Γ’ Εθνική. Δηλαδή το παλιό Περιφερειακό πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα σε περίπτωση που στεφθεί πρωταθλητής της Γ’ Εθνικής κάποια εκ των Κρητικών ομάδων τότε δεν θα πάρει την άνοδο γιατί πολύ απλά θα συμμετέχει στην Γ’ Εθνική (!!) – άρα δεν θα προβιβαστεί καθόλου!

Ο ΟΦΗ είναι ξεκάθαρα κατά της αναδιάρθρωσης γιατί θεωρεί ότι το σχέδιο του Βασιλειάδη οδηγεί τις ομάδες στον αφανισμό και οι μόνες που θα επιζήσουν θα είναι εκείνες της Σούπερ Λιγκ 1 – άντε και της Σούπερ Λιγκ 2 εφόσον βέβαια γίνουν και πράξη οι υποσχέσεις του Υφυπουργού ότι θα βάλουν στα ταμεία τους το ποσό που τους έχει υποσχεθεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook