“Στόχος του ΟΦΗ είναι η επιστροφή στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα χρόνια”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε νέες δηλώσεις που έκανε ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ στην εφημερίδα La Cuarta αποκαλύπτοντας τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η νέα ιδιοκτησία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάιμε Βέρα

Τελικά στον ΟΦΗ…
“Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, με κάλεσαν επειδή υπήρχε πρόβλημα με τον προηγούμενο τεχνικό, αναζητούσαν λύσεις και εκεί μπήκε το όνομα μου. Τους μίλησα για την δουλειά μου όμως γνώριζαν τα πάντα. Πηγαίνω για τα επόμενα 2,5 χρόνια”.

Τι είπαν στην Κουρίκο όταν έμαθαν για την απόφαση σου;
“Είχα συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, ήταν κάπως στενάχωρο όμως στο τέλος ήταν χαρούμενοι γιατί για πρώτη φορά ένας δικός τους προπονητής πάει να δουλέψει στην Ευρώπη. Στην συμφωνία μας υπήρχε η επιλογή ότι αν μου παρουσιαζόταν μια ευκαιρία τότε θα μπορούσα να την πάρω. Κατάλαβαν ότι ήταν δύσκολο να μου βρεθεί άλλη ευκαιρία ξανά στην καριέρα μου επειδή οι Χιλιανοί τεχνικοί δύσκολα φεύγουν από την χώρα μας”.

Στην Κρήτη είσαι σαν είδωλο
“Σαν παίκτης, σαν προπονητής είναι διαφορετικά. Εάν χάσεις όμως τότε δεν θα σου χαριστεί τίποτα”.

Η ομάδα είναι στην ζώνη του υποβιβασμού…
“Δεν είναι διαφορετική η  κατάσταση από όσα έζησα στην Curico ή την Ικίκε. Αν αποτύχω, θα το κάνω με την ομάδα. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει θέσει ένα μακροπρόθεσμο πρότζεκτ. Στόχος είναι η επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις”.

Είσαι έτοιμος να ανάψεις νέες φωτιές;
“Νιώθω έτσι και αυτός είναι ο χαρακτήρας μου όμως δεν διαμαρτύρομαι. Υπάρχουν δοκιμασίες που σου δίνει το ποδόσφαιρο”.

Τι γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα;
“Δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα όμως τώρα μελετώ αρκετά. Γνωρίζω την ελληνική γλώσσα, ο βοηθός μου (Αλεσάντρο Ίσις) επίσης”.

Πως είναι το ποδόσφαιρο εκεί;
“Πρέπει  να είμαστε ξεκάθαροι στο μήνυμα μας ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα”.

Πως είναι με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;
“Την προηγούμενη χρονιά βρέθηκα εκεί. Οι Έλληνες δεν μπορούν να βγαίνουν κάθε μέρα όμως το κάνουν τρεις ημέρες την εβδομάδα. Όμως ξοδεύουν χρήματα στο φαγητό και τα ρούχα. Όμως στην Κρήτη είναι εντελώς διαφορετικά, υπάρχει αρκετός τουρισμός”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook