Στην σκακιέρα των προπονητών: Νικητής κατά κράτος ο Παπαδόπουλος

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Νίκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Δώνης. Ένας κερδισμένος και ένας χαμένος.

Ο ΟΦΗ “ντύθηκε” Παναθηναϊκός και για αυτό τον κέρδισε και άνετα χθες. Μπορεί η πίστη για τη νίκη να υπήρχε όμως κανένας δεν περίμενε πως θα ερχόταν το τρίποντο τόσο εύκολα.

Τι ήταν όμως αυτό που τα έκανε εύκολα; Μα βεβαίως ο τρόπος με τον οποίο παρατάχθηκε ο ΟΦΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό κερδίζοντας τον ακριβώς με τον τρόπο που έχει παρουσιαστεί στο φετινό πρωτάθλημα. Πιέζοντας και τρέχοντας ασταμάτητα. Πριν από λίγες ημέρες, σε προηγούμενο ρεπορτάζ, είχαμε χαρακτηρίσει το παιχνίδι ως αυτό “της τρεχάλας”. Η ομάδα που θα έτρεχε περισσότερο, θα το κέρδιζε κιόλας.

Τι έκανε λοιπόν ο Παπαδόπουλος; Γνωρίζοντας πως είναι αδύνατον να υπάρχει ασταμάτητο πρέσινγκ από το 1′ μέχρι το 93′ έδινε εντολή στους παίκτες του να ακολουθούν την τακτική του φουλ πρέσινγκ ανά διαστήματα. Υπήρχαν δεκάλεπτα που ο ΟΦΗ έπαιρνε δυνάμεις για την συνέχεια αλλά υπήρχαν και δεκάλεπτα που “έπνιγε” τον Παναθηναϊκό με τρεις παίκτες του να πηγαίνουν, πολλές φορές, σε έναν.

Πρεσάροντας πότε σε όλο το γήπεδο και πότε στα 3/4 του αγωνιστικού χώρου, ο ΟΦΗ πέτυχε την πλήρη αποδιοργάνωση του παιχνιδιού του. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, φάνηκε μέσα στο γήπεδο ότι ο Δώνης δεν είχε καμία απάντηση στην τακτική του Παπαδόπουλου αφού οι γραμμές του Παναθηναϊκού είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και ο ΟΦΗ με δύο ζώνες πρέσινγκ απλωνόταν σε όλο το γήπεδο.

Την πρώτη γραμμή αποτελούσαν οι Βουό, Σάσι, Κυριακίδης και την δεύτερη οι Νάστος, Μεγιάδο. Όποτε οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπερνούσαν την πρώτη γραμμή πρέσινγκ – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο συνέβη μόλις μια φορά σε 45 λεπτά – έπεφταν πάνω στους Μεγιάδο, Νάστο που πάτησαν κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook