Ο νόμος Βασιλειάδη αλλάζει τα δεδομένα στην ανέγερση γηπέδων!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, βγάζοντας από το κάδρο τον 2725/99, έδωσε σχέδιο νόμου 112 άρθρων που επιτρέπει στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες να γκρεμίζουν και να χτίζουν γήπεδα.

Δίχως τη συναίνεση άλλων φορέων. Απεμπλέκονται, δηλαδή, τα ερασιτεχνικά σωματεία, οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Κι όλα αυτά, αρκεί για κάθε πράξη οι ΑΑΕ να έχουν άδειες χρήσης.

Αφορά αυτή η αλλαγή και τον ΟΦΗ; Μελλοντικά ναι, από την στιγμή που ο Μιχάλης Μπούσης είχε εκφραστεί θετικά για το μέλλον ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει ένα νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Πλέον, με την αλλαγή του νόμου που φέρνει ο Βασιλειάδης προς ψήφιση στην Βουλή, αρκεί η επιθυμία μιας Ανώνυμης Εταιρείας για να αποφασίσει να προχωρήσει στην ανέγερση ενός γηπέδου.

Αρχικά να τονιστεί τι προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο αναφορικά με ΑΑΕ, Ερασιτέχνη, Δήμους… «Αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (Α.Α.Ε) μπορούν, ύστερα από άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αναθέτουν, με δική τους δαπάνη, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της επιλογής τους, την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση (α) των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιδρυτικού τους αθλητικού σωματείου ή και (β) αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, ή στο Ελληνικό Δημόσιο και τις οποίες έχουν δικαίωμα, βάσει νόμου ή σύμβασης, να τις χρησιμοποιούν για τις προπονητικές ή και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις».

Ο 2725/99 δεν επέτρεπε σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ, ΚΑΕ) να εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του ερασιτεχνικού σωματείου ή σε δημοτικά γήπεδα. Στη συνέντευξη Τύπου για το σχέδιο νόμου, ο Γιώργος Βασιλειάδης σχολίασε: «Η νέα Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα κρίνει και θα ελέγχει. Για να σταματήσουμε να κρυβόμαστε, δώσαμε τη δυνατότητα στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες να χρηματοδοτούν τις εγκαταστάσεις τους. Αυτή τη στιγμή μία ομάδα δεν μπορεί να κάνει εργασίες στο γήπεδό της. Αυτό θα γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και τον έλεγχο της ΕΕΑ. Αυτές οι αλλαγές σταματάνε το κλωτσοσκούφι και το γαϊτανάκι για καταστάσεις που συνέβαιναν χωρίς έλεγχο».

(με πληροφορίες από το sportime.gr)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook